Main Content

MS 2010: Zaujímavosti pred šampionátom v JAR - štvrtok

štvrtok, 20. máj 2010 14:23 | Autor: TASR

Súhrn štvrtkových noviniek týkajúcich sa futbalového šampionátu v JAR 2010.

Pepeho návrat sa blíži
Portugalský obranca Pepe úspešne pokračuje v zotavovaní sa zo zranenia kolena, aby bol včas k dispozícii reprezentácii svojej krajiny pred svetovým šampionátom. "Z medicínskeho hľadiska sme v záverečnej fáze. Zostávajúce dva týždne sa podľa telesných pocitov zameriame na silový tréning. Potom môže nasledovať športová príprava. Naším cieľom je prinavrátiť svalu pohyblivosť a zároveň jeho spevnenie," informoval Pepeho klubový lekár v Reale Madrid Juan Carlos Hernandez.

Pepe patrí medzi kľúčových hráčov národného tímu Portugalska. Svedčí o tom aj skutočnosť, že do nominácie trénera Carlosa Queiroza sa dostal aj napriek tomu, že od decembrového roztrhnutia väzov v kolene neodohral v tomto roku zatiaľ ani jeden súťažný

Aj Raúl Albiol favorizuje Španielov


Španielsko sa v predšampionátových úvahách často vyskytuje medzi najvážnejšími uchádzačmi na zisk titulu. Aj obranca Realu Madrid Raúl Albiol pripustil, že reprezentácia jeho krajiny patrí k favoritom. Zároveň však zdôraznil, že "La Furia Roja" vôbec nebude mať jednoduché naplniť túto úlohu. "Veľa ľudí mi dáva otázky v súvislosti s MS. Ich nadšenie a nádeje sú zrejmé. Všetko sa zmenilo naším triumfom na ME 2008. Vynasnažíme sa plniť sny fanúšikov. Ja osobne snívam o účasti vo finále. Musíme veľmi tvrdo pracovať na tom, aby sme sa dostali až tak ďaleko. Bude to veľmi náročné, ale myslím si, že máme na to. Brazília, Argentína a Taliansko sú podľa mňa tri najsilnejšie tímy na šampionáte. Španielsko je v kruhu favoritov rovnako ako ostatné tímy," poznamenal Raúl Albiol, ktorý figuruje v predbežnej nominácii Španielov. Ich súpermi v základnej H-skupine budú Švajčiarsko, Čile a Honduras.

Eriksson varuje pred KĽDR

Tréner futbalistov Pobrežia Slonoviny Sven-Göran Eriksson tvrdí, že jeho zverencov čakajú na MS tri veľmi ťažké zápasy. Švédsky kouč zároveň varoval, že čiernym koňom G-skupiny by mohla byť reprezentácia Kórejskej ľudovodemokratickej republiky. "Dajte pozor na KĽDR. Nikto nehovorí o Severokórejčanoch, ale oni hrajú dobrý futbal. Fyzicky sú na tom lepšie ako ktokoľvek iný, pretože v tréningom kempe sa pripravujú šesť mesiacov. Ani v druhom polčase nevidíte na nich znaky únavy. Idú naplno celý duel. Myslím si, že sú pred nami tri veľmi náročné stretnutia v základnej skupine," povedal Eriksson, ktorého zverenci sa okrem KĽDR stretnú aj s Brazíliou a Portugalskom.