Main Content

Pavol Regenda má za sebou prvý tohtosezónny zápas NHL: Ako to dopadlo?

štvrtok, 7. marec 2024 10:21 | Autor: TASR

Pavol Regenda
Pavol Regenda | zdroj: TASR

 Slovenský hokejista Pavol Regenda odohral za Anaheim prvý zápas v sezóne. Ducks zvíťazili v noci na štvrtok v NHL nad Ottawou 2:1. Dvadsaťštyriročný krídelník strávil na ľade 12:15 minúty a na bránku Senators vyslal jednu strelu.

Toronto zdolalo Buffalo 2:1 po predĺžení, o triumfe Maple Leafs rozhodol Auston Matthews. Colorado uspelo nad Detroitom 7:2, Cale Makar strelil hetrik a pridal aj asistenciu. Nathan MacKinnon bodoval vo všetkých 31 domácich dueloch sezóny. Proti Detroitu mal bilanciu 1+3. Regendu povolali do prvého tímu Anaheimu po tom, čo vedenie "káčerov" vymenilo Adama Henriqueho a Sama Carricka do Edmontonu. Vlani odohral za Anaheim 14 duelov a získal tri body za gól a dve asistencie.

V tomto ročníku pôsobil na farme San Diego Gulls v AHL, kde absolvoval 38 zápasov a dosiahol 29 bodov (16+13). Hrdinom duelu bol český brankár Lukáš Dostál, ktorý zneškodnil 29 striel hráčov Senators. "Vidím, že je to neuveriteľne súťaživý hráč. Ak sa mu nedarí, berie svoj výkon na seba. Je prvý, kto sa pozrie do zrkadla si povie si , že to mohol urobiť lepšie," povedal tréner Greg Cronin na adresu Dostála.

Čech dostal tretíkrát v rade prednosť pred Johnom Gibsonom. Hostia viedli od 3. minúty vďaka Markovi Kastelicovi. Ducks sa však presadili v úvode druhej a tretej tretiny a triumfovali v troch z predchádzajúcich štyroch zápasov. Za domácich sa presadili Ryan Strome a Alexander Killor. Pre oboch to bol ich desiaty gól v sezóne.