Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 26. kola Corgoň ligy: Slovan - Trnava (8.4.)

nedeľa, 8. apríl 2012 11:23 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 26. kola Corgoň ligy: Slovan - Trnava (8.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 26. kola Corgoň ligy: Slovan - Trnava (8.4.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na najväčšie derby na Slovensku. Zápas je vysoko sledovaný všetkými a nielen športovými priaznivcami. Prinášame vám prehľad k nedeľnej dohrávke 26. kola Corgoň ligy.

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava

nedeľa 8. apríla  o 19:00 h, rozhodujú Samotný - Vorel, R. Sluk

Už 121. pokračovanie najväčšieho slovenského derby sa odohrá na Veľkonočnú nedeľu. Z vyššej tabuľkovej pozície, ale hlavne v celkovej lepšej pohode do neho vstupujú hostia z Trnavy. Pretože Slovan každým zápasom príde minimálne o jedného hráča a tréner Weiss si už z nich aj zostavu na tlačovej konferencií postavil: Putnocký – Čikoš, Dobrotka, Dosoudil, Had – Bagayoko, Čermák, Žofčák – Obžera, Šebo, Piroska. Zvyšní hráči, čo majú malé zranenia budú musieť ísť cez bolesť. Trnavčania majú naopak zostavu stabilizovanú a keďže už štyri zápasy po sebe vyhrali na nulu, nemajú dôvod ani nič meniť. Budú vychádzať zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa na rýchlostné tipy hráčov, lebo slabinou Slovana je momentálne obrana a jej fyzická nepripravenosť a pomalosť. Za posledné 3 sezóny sa tieto mužstvá streli 11-krát a Trnava dokázala vyhrať iba raz, ale bol to práve posledný vzájomný zápas na jeseň 2:0.

Chýbajú
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Piroska, Čermák, Obžera, Šebo, Putnocký, Gábriš (zranenia), Had, Dosoudil, Bagayoko (trest), Pauschek (otázny štart)
Trnava: Koubský, Kaščák, P. Čarnota (zranenie)

Predpokladané zostavy
Slovan: Kováč – Pauschek, Pečalka, Kladrubský, Kolčák – Grendel, Kopúnek, Milinkovič – Mészáros, Smetana, Halenár
Trnava: Kamenár – Habánek, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan – Procházka, Kuračka, Bicák – Gašparík – Vyskočil


Ako tipovať - Trnava ide do derby snáď v najlepšej pozícií za posledné roky. Na jeseň dokázali využiť unavenosť Slovana, ktorý nemal prakticky čas na regeneráciu po návrate z Paríža a teraz majú proti sebe zdecimovaného súpera. Výsledok je otvorený, ale góly v derby padajú a veľmi často na oboch stranách. Kurz na to, že obaja dajú gól je okolo 1,70.