Main Content

V hromadnej šarvátke nechýbal ani Juraj Slafkovský: Koľko času strávil na ľade?

nedeľa, 3. marec 2024 10:04 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Hokejisti Tampy Bay vyhrali v noci na nedeľu v zámorskej NHL nad Montrealom 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. V zápase proti sebe nastúpili Slováci Erik Černák a Juraj Slafkovký, ani jeden z nich nebodoval.

Do kanadského bodovania sa nezapísal ani ich krajan Tomáš Tatar, ktorého Seattle prehral s Edmontonom 1:2, či Martin Pospíšil. Jeho Calgary vyhralo nad Pittsburghom 4:3. Rozhodujúci nájazd Tampy premenil Victor Hedman, keď v šiestej sérii prekonal Caydena Primeaua. "Nikdy som proti tomuto brankárovi nehral, čo bolo asi dobré, pretože ma nemal prečítaného. Skúsil som strelu nízko nad ľadom a vyšlo to," povedal švédsky obranca pre nhl.com.

V rozstrele sa predstavil aj Slafkovský, keď v piatej sérii mohol rozhodnúť, ale neprekonal Andreja Vasilevského. Canadiens viedli po prvej tretine 2:0 po zásahoch Joela Armiu a Jakea Evansa, domáci však v prostrednej časti vyrovnali zásluhou Braydena Pointa a Anthonyho Cirelliho. Montreal v tretej tretine opäť viedol po góle Josha Andersona, ale duel poslal v 51. minúte do predĺženia Tyler Motte, ktorý skóroval v oslabení.

"Dva body v tejto fáze sezóny sú veľmi dôležité. Teraz sa rozhoduje o tom, či to bude úspešná sezóna, alebo nie," povedal Motte. Lightning sú momentálne na postupovom mieste do play off, patrí im druhá voľná karta vo Východnej konferencii. Hostia utrpeli siedmu prehru v predošlých ôsmich stretnutiach a na postup do play off strácajú 16 bodov.

Černák bol na ľade 18:09 minúty, mal dva hity a duel ukončil s dvoma pluskami. Okrem toho obdržal aj sedem trestných minút, päť za bitku s Arberom Xhekajom. Tá prerástla do hromadnej šarvátky, v ktorej bol zapojený aj Slafkovský, vyviazol však bez trestu. Na ľade bol 20:54 minúty, dvakrát vystreli na bránku a mal tri hity. Duel ukončil s dvoma mínuskami.