Main Content

Vegas Golden Knights majú ďalší rekord: Prekonali prvenstvo Edmontonu

streda, 28. február 2024 20:01 | Autor: TASR

Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights | zdroj: TASR

Hokejisti Vegas Golden Knights sa stali najrýchlejším tímom v histórii NHL s 300 víťazstvami (514 zápasov). Prekonali rekord profiligy, ktorí držali hráči Edmontonu Oilers (542).

Kanadský útočník Nathan MacKinnon bodoval vo všetkých 29 domácich zápasoch sezóny v drese Colorada. Míľnik dosiahol aj jeho spoluhráč Cale Makar, ktorý má na svojom konte 308 bodov, čo je najviac z obrancov v histórii Avalanche. Obhajcovi Stanleyho pohára z Vegas sa podaril historický zápis na ľade Toronta, kde Golden Knights zvíťazili 6:2 a zastavili súperovi jeho sedemzápasovú víťaznú sériu. V drese hostí bodovalo až desať hráčov,

Jonathan Marchessault zaznamenal dva góly a asistenciu, Shea Theodore mal bilanciu 0+3 a William Karlsson 1+1. "Zlatí rytieri" pôsobia v lige len siedmu sezónu, no iba v ročníku 2020/21 nepostúpili do play off. V minulej sezóne dokázali vyhrať celú súťaž, ale už vo svojom inauguračnom ročníku sa prebojovali až do finále play off.

Po stretnutí s Maple Leafs bol spokojný aj tréner Bruce Cassidy: "Presne takto chceme hrať počas 60 minút v každom dueli. Naposledy sme proti Torontu neodviedli dostatočne dobrú prácu (prehra 3:7). Myslím si, že sme sa na tento zápas naozaj sústredili, ukázali sme disciplínu a napriek tomu, že nám chýbajú niektorí hráči v našej zostave, vyrovnali sme sa im korčuliarsky."