Main Content

Má Florida Panthers najlepšiu formu v celej NHL? Hovorí sa o rekorde Róberta Švehlu

streda, 21. február 2024 08:26 | Autor: TASR

Róbert Švehla, Florida Panthers
Róbert Švehla, Florida Panthers | zdroj: TAsR

Hráči Floridy potvrdili pozíciu favorita a proti Ottawe dosiahli šieste víťazstvo za sebou a desiate z uplynulých jedenástich zápasov. Zo súboja, v ktorom proti sebe nastúpili bratia Matthew a Brady Tkachukovci vzišiel spokojnejší útočník Floridy, ktorý asistoval na víťaznom góle Antona Lundella v predĺžení.

Obranca "panterov" Aaron Ekblad otvoril skóre už po 19 sekundách, čím dosiahol druhý najrýchlejší gól obrancu v klubovej histórii. Rekord naďalej drží Slovák Róbert Švehla, ktorý skóroval už v 14. sekunde. Pre Ottawu to bola tretia prehra z predchádzajúcich štyroch duelov. "Panteri" sa udržali na priebežnom 1. mieste vo Východnej konferencii, keď majú na svojom konte 78 bodov. O jeden menej nazbierali hokejisti Bostonu a New Yorku Rangers.

Aj "jazdci" zabodovali naplno, keď zdolali Dallas 3:1. Bolo to pre nich už ôsme víťazstvo v rade. Stars neuspeli v uplynulých troch dueloch a k lepšiemu výsledku im nepomohlo ani 42 striel na bránku. Hráči Pittsburghu prehrali na domácom ľade s New Yorkom Islanders 4:5 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 61. minúte obranca Adam Pelech. Pre "tučniakov" to bola piata prehra z prechádzajúcich šiestich zápasov. Islanders odohrali tretí zápas za sebou, o ktorého výsledku sa muselo rozhodnúť po riadnom hracom čase a zvíťazili prvýkrát po troch prehrách.

Hokejisti Winnipegu zvíťazili nad Minnesotou 6:3 a dosiahli štvrté víťazstvo z uplynulých piatich duelov. Wild inkasovali druhýkrát v rade minimálne 6 gólov, keď predtým zvíťazili nad Vancouverom divoko 10:7. V nočnom šlágri Západnej konferencie zvíťazilo Colorado nad lídrom celej súťaže Vancouverom 3:1. Canucks prvýkrát v sezóne nebodovali v troch zápasoch za sebou.

Hráči Los Angeles dosiahli štvrté víťazstvo v rade, keď najslabší tím Východnej konferencie Columbus zdolali 5:1. V zápase najviac upútal útočník Quinton Byfield, ktorý otvoril skóre v 19. minúte efektnou akciou, v ktorej posunul puk pomedzi korčule obrancu Zacha Werenského a prekonal brankára Elvisa Merzlikinša.