Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 26. kola Corgoň ligy - sobota (7.4.)

sobota, 7. apríl 2012 12:17 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 26. kola Corgoň ligy - sobota (7.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 26. kola Corgoň ligy - sobota (7.4.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Napätie začína naberať na obrátkach a zaujímavé zápasy pokračujú. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 26. kola Corgoň ligy.

MFK Košice - Zlaté Moravce

Sobota 7. apríla  o 14:30 h, rozhodujú Horváth - Kubačka, Lieskovský


Ďalšie ligové kolo odštartuje v centre východného Slovenska, kde si snáď ľudia v záplave hokeja nájdu čas aj na hru hier. Domáci Košičania ešte zrejme doteraz majú v tele adrenalín, ktorí im výrazne zdvihol výkon rozhodcu v Banskej Bystrici. Po tom všetkom čo ich pod Urpínom stretlo oslavovali bezgólovú remízu viac ako víťazstvo. Skutočné víťazstvo oslavovali po neúspešnej sérií aj Zlaté Moravce, ale nadreli sa naň viac ako chceli. Dunajská Streda totiž aj s 10-timi hráčmi na ihrisku nebezpečne hrozila vyrovnaním. Zlatomoravčania tak uspeli po zisku iba jedného bodu v 4 zápasoch a totožnú sériu majú za sebou momentálne aj Košičania. Obe mužstvá sa stretli spolu sezóne už 4-krát a úspešnejšie na oboch fórach boli Zlaté Moravce s priaznivou bilanciou 2-2-0. Košice porazili svojho dnešného súpera naposledy pred takmer 3 rokmi.

Chýbajú
Košice: U. Matič, Škutka (zranenia), Djokovič (trest)
Zlaté Moravce: L. Kováč, Pilát, Farkaš, Brezina, Candrák, Pavlovič, Hruška (zranenia), Babic (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Isola, Šinglár – Karaš, K. Kuzma, Viazanko – Diaby
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Majerník, Chren, Husár – Paur – Orávik, Babic, Luhový – Hodek, Bernáth


Ako tipovať - Obom mužstvám to nejde aktuálne tak akoby chceli. Košice doma síce nazbierali menej bodov ako Zlaté Moravce vonku, ale aj tak budú miernim favoritom stretnutia domáci a víťazstvo by si už aj zaslúžili (kurz 2,45).



AS Trenčín - FC Nitra

Sobota 7. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Kružliak - E. Weiss, Poracký

Pod hradom Matúša Čáka sa odohrá súboj mužstiev, ktoré si v tejto sezóne vo vzájomných zápasoch vždy udržali čisté konto. Oba doterajšie súboje sa teda skončili 0:0 a góly v poslednom ich vzájomnom zápase sezóny sa už rozhodne čakajú. Domáci Trenčania sa budú snažiť napraviť výbuch zo Senice, kde opätovne schytali štvorku. Nitra si naposledy odviezla bod z Ružomberka a ďalší podobný záber, by iba demonštroval jej silu na ihriskách súperov, kde nazbierala výrazne viac bodov ako doma. Domáci tréner Guľa začal točiť zostavu a aj teraz sľubuje, že výbuch v Senici si odnesie niekoľko hráčov, ktorí dnes nenastúpia. To tréner hostí Jurkemik svoju zostavu priveľmi neobmieňa a skôr iba reaguje na vynútené absencie.

Chýbajú
Trenčín: Baez, Horváth (trest), Peltier (otázny štart)
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý, Cléber, Kaspřák (zranenie)

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Ševela, Radovanovič – Godál – Peltier, Salinas, Hlohovský – Štyvar, Depetris
Nitra: Hroššo – Ig. Kotora, Murín, Tóth, Harbuľák – Šimončič –  Boszorád, Gajdoš, Kolár – Soumah – Kroupa

Ako tipovať - Obe mužstvá majú v tabuľke 30 bodov a dve bezgólové remízy vo vzájomných zápasoch iba potvrdzujú ich vyrovnanosť. Preto sa remíza javí ako logický tip (kurz 3,13). No už asi iba ťažko, by gól nepadol aj v treťom zápase. Na aspoň 3 góly v zápase je kurz 1,91.



Dunajská Streda - Ružomberok

Sobota 7. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Matúš - Brendza, Bóllo

Obom mužstvám to vôbec nejde, tak akoby chceli. Dunajská Streda stále iba dúfa, že zajtrajšok bude lepší, ale to si mali zabezpečiť už najneskôr včera. Ružomberok už dodúfal v miestenku do pohárovej Európy a preto začali sezónu skôr iba dohrávať a skúšať ktorých hráčov si ponechajú. Oba kluby ale iba žnú to čo zasiali, pretože pracovali funkcionársky zle, hoci každý z nich inak. Tréner domácich Lorant sa sťažoval, že nemôže s hráčmi pracovať kvôli anglickým týždňom, no tie týmto zápasom končia. Body ale bude potrebovať už dnes a prípadné víťazstvo, by hru o záchranu mohlo ešte zamotať. Ružomberok o tom nechce ani počuť, pretože tri mužstvá sú za ním v tabuľke už na dosah.  V sezóne vyhral Ružomberok oba vzájomné zápasy o 2 góly a celkovo to je séria troch víťazstiev po sebe. Obaja odohrali spolu v jarnej časti už 14 zápasov, no dosiahli iba 1 víťazstvo (Ružomberok v Zlatých Moravciach 5:3).

Chýbajú
Dunajská Streda: P. Ďurica, Prodanovič, Z. Németh, Králik, Boya (zranenie), Matůš (trest), Marcin (otázny štart)
Ružomberok: Gallo, Jurkemik (zranenia)

Predpokladané zostavy

Dunajská Streda: Kučera – Hanták, Marcin, Huber, Laštovka – Kabele, Hözl, Nikolič, Tchami – Delarge, Kordič
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, J. Chovanec – Lásik – Skalák, Vavrík, Ďubek – Hoferica – Masaryk


Ako tipovať - Skutočne ide o veľmi ťažký zápas na tipovanie. Či už výsledok alebo počet gólov v zápase sa ťažko odhaduje. Isté je iba to, že u oboch mužstiev je nervozita a tá vie vyprodukovať aj tvrdšiu hru, preto by červená karta v zápase neprekvapila (kurz 3,03).



Tatran Prešov - Banská Bystrica

Sobota 7. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Vlk - Vindiš, Košecký


Prešovčania zmenili čas domácich zápasov a tak veria, že sa zmení aj ich strelecká neschopnosť na schopnosť. No neschopní boli aj Banskobystričania naposledy doma proti Košiciam, keď nevyužili celozápasovú presilovku a už tretí pokutový kop v sezóne. Prešovčania sa iba veľmi pomaly bodovo vzďaľujú poslednej Dunajskej Strede, hoci hrajú minimálne o triedu lepšie. Zimná ukrajinská posila Jakovlev dostal šancu a zatiaľ sa ukazuje veľmi sľubne a môže pomôcť svojmu mužstvu k prvému víťazstvu po piatich zápasoch. Prešovčanom sa ale proti Banskej Bystrici v posledných troch sezónach vôbec nedarí. Vyhrali totiž iba 1 zápas a zvyšných 7 prehrali. V tejto sezóne jej nedali zatiaľ ani gól, čo iba potvrdzuje že majú najslabší útok v lige (doposiaľ iba 11 gólov).

Chýbajú
Prešov: Torres (zranenie), Kolbas (trest), Lipták (choroba), P. Petráš (otázny štart)
Banská Bystrica: Faško, Pindroch, Ľupták, Bažík (zranenia), Augustín (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Papaj, Piter-Bučko, Krajník, Krob – Štetina – Zošák, Katona, Jakovlev – Guba, Beglarjan
Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko – Pančík, Považanec, Hlinka, Brašeň – Laksík, Matúš

Ako tipovať -Banskej Bystrici sa proti Prešovu tradične darí a už niekoľko krát v poslednom čase na jeho ihrisku vyhrala, že nevedela ani ako sa k 3 bodom dopracovala. Šťastie býva vrtkavé a preto radšej tipujte počet gólov. V zápasoch Prešova na jar ešte viac ako 2 nepadli (kurz 1,60).



FK Senica - MŠK Žilina

Sobota 7. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Pavlík - Benko, Balko

Presne v polovici jarnej časti súťaže sa odohrajú zápasy medzi najlepšími tímami ligy. Už zápas v Senici veľa napovie aj pre nedeľné derby. Obe mužstvá si posledné zápasy priam užili a dali dokopy 7 gólov. Na Záhorí na seba narazí najlepšia obrana proti najlepšiemu útoku v súťaži. Domáca obrana je pevná aj v novom zložení a tím trénera Grigu iba dokazuje svoju kompaktnosť. Hosťujúci útok prišiel o svojho najlepšieho strelca Majtána a tak bude zaujímavé sledovať, či potvrdí svoju efektívnosť. Žilina bude mať šancu zopakovať plný bodový zisk proti Senici spred dvoch sezón, pretože doterajšie zápasy v sezóne vyhrala. Lenže tréner Griga ako žilinský rodák určite dobre pozná svojho dnešného súpera a bude sa so svojimi zverencami snažiť oprášiť spomienky na minulú sezónu, keď proti Žiline získali až 7 bodov z 9 možných.

Chýbajú
Senica: Pillár, J. Gajdošík, Černý (zranenie), Leal (trest)
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Šulek, Ofori, Ceesay, Leitner, Majtán (zranenia), Pečovský (otázny štart)

Predpokladané zostavy

Senica: Bolek – Wijlaars, Gorosito, Pavlík, Štepanovský – Križko, Strnad – Jar. Diviš, Kóňa, M. Ďurica – Diarrassouba
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Gergel – Barčík, Bello, Pich – Deza, Novák


Ako tipovať - Zápas dvoch kandidátov na titul môže priniesť všetky možné varianty výsledku. V oboch mužstvách je obrovská pohoda a vôľa pobiť sa o úspech. Obaja budú skôr vyčkávať, akoby sa mali hnať a preto v prvom polčase je veľmi pravdepodobná remíza (kurz 1,94).