Main Content

POTVRDENÉ: Bayern Mníchov prišiel o ďalšieho pravého obrancu

utorok, 20. február 2024 19:07 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Futbalisti Bayernu Mníchov sa musia zaobísť bez marockého obrancu Noussaira Mazraouiho. Dvadsaťšesťročný pravý bek utrpel zranenie zadného stehenného svalu počas nedeľného ligového duelu s Bochumom (2:3).

Obhajcom nemeckého titulu tak chýbajú už všetci traja praví obrancovia. Sacha Boey, ktorý prišiel do Mníchova v januári, si počas piatkového tréningu natrhol ľavý stehenný sval a Bouna Sarr má natrhnutý krížny väz v kolene. Tréner Bavorov Thomas Tuchel nemôže počítať ani so stredopoliarom Konradom Laimerom, ktorý na poste pravého beka zvykol zaskočiť na začiatku sezóny.

Navyše, stopér Dayot Upamecano, ktorý nahradil Mazraouiho v zápase s Bochumom, dostal červenú kartu a v sobotňajšom stretnutí proti Lipsku štartovať nemôže. Podľa agentúry DPA by mohol Tuchel na pravú stranu obrany postaviť stopéra Erica Diera. Bayern utrpel v nedeľu už tretiu prehru za sebou, čo sa naposledy stalo v roku 2015. V bundesligovej tabuľke figuruje na druhom mieste za vedúcim Bayerom Leverkusen, ktorý má osembodový náskok.