Main Content

Nielen Slafkovský a Černák: V noci nastúpili aj Tatar, Nemec a Pospíšil, ako to dopadlo?

piatok, 16. február 2024 08:55 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: AP Photo/Lindsey Wasson

Asistenciu zaznamenal aj Martin Pospíšil, no Calgary doma podľahlo San Jose 3:6. Slovenský útočník si pripísal deviatu asistenciu v sezóne už v 5. minúte, keď v brejkovej situácii vystrelil na brankára Mackenzieho Blackwooda a jeho pokus dorazil Nazem Kadri.

Flames viedli 1:0, ale napokon dôležitý duel v boji o play off prehrali. Hrdinom Sharks bol český útočník Filip Zadina, ktorý strelil dva góly, pridal dve asistencie a zažil prvý štvorgólový zápas v NHL. “Je to sklamanie. Mám pocit, že sme si mysleli, že to bude jednoduchý zápas, ale oni nás prekorčuľovali a prehrali. Je to žiaľ pre nás typické,” povedal obranca “plameňov” MacKenzie Weegar.

“Žraloci” su druhý najhorší tím NHL, ale vyhrali päť z posledných ôsmich duelov. Pospíšil bol na ľade 14 minút a 20 sekúnd, zaznamenal dve trestné minúty, dve strely a aj päť hitov. Z cenného skalpu sa tešil Tomáš Tatar, jeho Seattle vyhral v Bostone 4:1.

Slovenský útočník bol na ľade 11 minút a 12 sekúnd a hoci do štatistík sa nezapísal, Kraken získali v boji o play off dôležité body. Gólom a dvoma asistenciami sa blysol Matty Beniers, Joey Daccord zlikvidoval 36 striel. Bruins prehrali tretí zápas za sebou, ich jediný gól dal David Pastrňák. “

Diabli” z New Jersey s obrancom Šimonom Nemcom prehrali doma s Los Angeles 1:2. Víťazný gól strelil v 55. minúte Quinton Byfield, keď potrestal vylúčenie Curtisa Lazara. Dôležité víťazstvo Kings, ktorí sú na postupovej pozícii do bojov o Stanley Cup, vychytal David Rittich (26 zákrokov). Prekonal ho len Tyler Toffoli. Nemec bol na ľade 15 a pol minúty, mal mínusový bod a raz vystrelil.