Main Content

ŠK Slovan Bratislava pred veľkou európskou skúškou: Rozhodne brankársky post?

štvrtok, 15. február 2024 08:19 | Autor: TASR

ŠK Slovan
ŠK Slovan | zdroj: TASR

V spojitosti so vstupom futbalového Slovana Bratislava do európskej jari je v centre pozornosti najmä brankársky post. Úradujúci majster odohrá vo štvrtok prvý zápas play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL) na pôde rakúskeho Sturmu Graz.

Brankársku jednotku Milana Borjana, ktorý nenastúpi pre kartový trest a navyše ho trápi zranenie, nahradí Martin Trnovský. Borjan obdržal červenú kartu v záverečnom decembrovom zápase skupinovej fázy proti Olimpiji Ľubľana (1:2).

V piatkovom ligovom šlágri na pôde Žiliny (4:0), ktorým začali "belasí" jarnú časť, si navyše narazil chrbát a musel ho vystriedať práve Trnovský. "Myslím si, že každému pomohol ten zápas a víťazstvo. Chalani hrali výborne a podali výborný výkon. Verím, že sa to podarí aj zajtra," uviedol 23-ročný brankár pre oficiálnu webstránku Slovana.

Svojho kanadského spoluhráča nahradil aj v decembri na Tehelnom poli a nasadenie na európskej úrovni tak preňho nie je v tejto sezóne premiérové. Pred stretnutím upozornil na kvalitu rakúskeho vicemajstra, ktorý bol považovaný za jedného z prijateľnejších súperov z decembrového žrebu. "Určite to nebude také jednoduché a také ľahké, ako sa hovorí. Nebude to vôbec ľahký zápas a bude náročný po fyzickej aj psychickej stránke. Ako každý takýto duel," povedal brankár, ktorý absolvoval v tejto sezóne celkovo šesť stretnutí.

Neopomenul ani fanúšikov, ktorých príde do Štajerska podľa klubu približne 1500: "Cestou som čítal, že sem ide nejakých 1500 našich fanúšikov. Každého hráča to určite veľmi potešilo. Veľmi sa teším, že nás prídu takto podporiť a dúfam, že im to vrátime dobrým výsledkom."