Main Content

Leo Sauer sa dočkal ocenenia: Je najlepší slovenský futbalový tínedžer?

nedeľa, 11. február 2024 21:13 | Autor: TASR

Leo Sauer
Leo Sauer | zdroj: Twitter

Krídelník Leo Sauer z Feyenoordu Rotterdam získal počas galavečera Gala Grassroots 2023 cenu pre najlepšieho hráča do 19 rokov.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) už šiesty rok oceňuje najlepších amatérov, futbalových nadšencov, rekordérov, ale aj talentovaných mladých hráčov a hráčky, trénerov i rozhodcov. Novinkou Gala Grassroots večera 2O23 bolo ocenenie najlepších amatérskych klubov v jednotlivých regiónoch. Sklenenú kopačku za prvenstvo v kategórii "Talent" si prevzalo desať najlepších futbalistov a futbalistiek v desiatich mládežníckych kategóriách.

Organizátori vyhodnotili víťazov štyroch kategórií v školských súťažiach (od 10 do 13 rokov) a víťazov šiestich kategórií v klubových súťažiach (od 15 do 19 rokov) v sezóne 2022/23. V kategóriách U10 chlapcov a WU10 dievčat sa o držiteľoch trofejí rozhodovalo na základe výkonov na finálových turnajoch o majstra Slovenska v rámci projektu McDonald‘s Cup 2022/23.

Najlepších hráčov a hráčky vyhodnotili krajskí grassroots koordinátori a zástupcovia technického úseku SFZ. V kategóriách U13 chlapcov a WU13 dievčat sa o držiteľoch trofejí rozhodovalo na základe výkonov na finálových turnajoch o majstra Slovenska v rámci projektu Školský pohár SFZ 2022/23. Najlepších hráčov a hráčky vyhodnotili krajskí grassroots koordinátori a zástupcovia technického úseku SFZ.

O víťazoch v kategóriách žiaci U15, Futbalista roka do 17 rokov a Futbalista roka do 19 rokov rozhodovali športoví riaditelia mládeže v akadémiách, hlavní tréneri chlapčenských mládežníckych reprezentačných výberov Slovenska a zástupcovia technického úseku SFZ. O víťazkách kategórií žiačky WU15, Futbalistka roka do 17 rokov a Futbalistka roka do 19 rokov rozhodovali tréneri ženských dorasteneckých tímov vo všetkých kluboch na Slovensku, hlavní tréneri dievčenských mládežníckych reprezentačných výberov Slovenska, hlavný tréner ženskej futbalovej reprezentácie Slovenska a zástupcovia technického úseku SFZ. Informoval o tom web futbalsfz.sk.