Main Content

Juraj Slafkovský v noci žiaril v NHL: Výkon zhodnotil pokorne, chce byť ešte lepší

streda, 7. február 2024 10:27 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel v noci na stredu v NHL dvoma gólmi k víťazstvu Montrealu na ľade Washingtonu 5:2.

V drese domácich zaznamenal asistenciu jeho krajan Martin Fehérváry. Bodoval aj Šimon Nemec, ktorý dosiahol tiež asistenciu a podieľal sa ňou na triumfe New Jersey nad Coloradom 5:3. Calgary uspelo v Bostone 4:1, ale pre Martina Pospíšila sa duel skončil už v závere prvej tretiny, keď dostal trest do konca zápasu.

Hráči Edmontonu prehrali po šestnástich stretnutiach a nevyrovnali rekord Pittsburghu v najdlhšej víťaznej sérii v histórii profiligy. Slafkovský sa vrátil do prvej formácie a jeho gólové momenty prišli v druhej polovici tretej tretiny.

V 52. minúte ho Jake Evans našiel na ľavom kruhu a devätnásťročný útočník spoza brániaceho Fehérváryho prekonal Darcyho Kuempera strelou nad rameno. Prvý muž vlaňajšieho draftu sa presadil aj o necelé tri minúty neskôr počas presilovej hry. Mike Matheson mu prihral na pravú stranu, slovenský krídelník si našiel priestor a strelou z prvej opäť prestrelil brankára Capitals. Bol to pre neho prvý viacgólový zápas v NHL.

"Konečne mi to tam popadlo. Som za to rád, určite mi to zdvihne sebavedomie. Budem sa naďalej pokúšať o čo najčastejšiu streľbu," povedal pre klubový web Slafkovský, ktorého vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu.

"Každý mi hovorí, aby som čo najčastejšie strieľal. Snažím sa o to, ale niekedy vidím lepšie postaveného spoluhráča a prihrám mu, čo sa potom ukáže, že to nebola tá najlepšia možnosť." Bronzový medailista z Pekingu 2022, najužitočnejší hráč olympijského turnaja odohral celkom 17:15 minúty a pripísal si jeden plusový bod, hit, tri strely a dvojminútový trest. V tejto sezóne nastúpil na 50 duelov a získal 22 bodov (9+13).

V drese Canadiens zaznamenal dva presné zásahy aj kapitán Nick Suzuki a pridal k tomu asistenciu. Raz sa presadil Michael Pezzetta. Cole Caufield si asistenciou natiahol osobnú bodovú sériu na 10 stretnutí. Kríza Capitals pokračuje, keď prehrali piatykrát v rade.