Main Content

Adam Ružička a Arizona: Príde potrebný reštart slovenského hokejistu?

pondelok, 29. január 2024 12:45 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička len pred pár dňami zmenil dres v rámci kanadsko-americkej NHL. Z waiver listiny si ho stiahla Arizona Coyotes, ktorá o neho stála ešte počas jeho pôsobenia v Calgary.

Pre Ružičku by to mohla byť ideálna príležitosť na kariérny reštart. Kojoti z púšťe sú stále v procese prestavby, avšak tá sa pomaly, ale isto blíži ku koncu. Yotes majú stále reálnu príležitosť zabojovať o play-off a tento rok by počas Trade Deadline nemuseli byť v pozícii predávajúceho tímu.

Šikovný stredný útočník by sa Kojotom skutočne hodil. Aktuálne na tejto pozícii nastupujú Jack McBain, Nick Bjugstad, Logan cooley či Alex Kerfoot. Nie je preto vylúčené, že 24-ročný forward dostane životnú príležitosť v TOP6. Vlani za Calgary odohral 44 zápasov, v ktorých dosiahol 20 kanadských bodov.

V tejto sezóne sa mu príliš nedarilo. Počas 39 zápasov pozbieral len 9 kanadských bodov a herne sa trápil. V minulosti však ukázal, že keď dostane dôveru a pozíciu v elitných formáciách môže byť dobre produktívny. Práve preto je Arizona ideálnym miestom na reštart.