Main Content

VIDEO: Šimon Nemec potvrdil formu! Takto si pripísal ďalší bod v NHL

nedeľa, 28. január 2024 10:37 | Autor: TASR

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

V noci na nedeľu sa do kanadského bodovania zapísal asistenciou aj Šimon Nemec, no ani on sa z triumfu netešil, New Jersey prehralo na ľade Tampy Bay 3:6. Hráči Edmontonu zdolali Nashville 4:1 a zaznamenali 16. víťazstvo v sérii, čím vyrovnali druhú najdlhšiu sériu v histórii NHL.

 Nemec bol s časom 21:39 druhý najvyťažovanejší hráč tímu, ale nazbieral až tri mínusové body. Obranca “bleskov” Victor Hedman zaznamenal tri asistencie, pri prvej sa ako 29. zadák v histórii NHL dostal na métu 700 bodov. Lightning, ktorým stále chýbal zranený Erik Černák, vyhrali ôsmy z posledných deviatich duelov a siedmy za sebou doma.

“Prehrávali sme súboje, nebol to dobré. Súper bol lepší a dôraznejší pri mantineloch aj pred bránkou. Dnes to jednoducho nebolo dobré,” povedal pre espn.com tréner “diablov” Lindy Ruff. Gól a asistenciu zaznamenal pri návrate do Tampy Bay útočník New Jersey Ondřej Palát, ktorý v drese Lightning odohral 10 sezón a dvakrát získal Stanley Cup. Pre oba tímy to bol posledný zápas pred prestávkou All Star.

Zo Slovákov sa v noci na nedeľu objavil na ľade aj Martin Fehérváry, no ani on sa z víťazstva netešil, Washington prehral v Dallase 4:5 po predĺžení. V extračase rozhodol o víťazstve Stars obranca Thomas Harley, ktorý dal v predĺžení víťazný gól aj v predchádzajúcom zápase s Anaheimom. “Je vo forme. Neviem aké má v zmluve bonusy, ale myslím, že generálny manažér Jim Nill má nad čím premýšľať,” vtipkoval tréner Dallas Peter DeBoer.