Main Content

Dominik Greif si splnil sen: Stretol sa so športovou legendou

piatok, 26. január 2024 01:00 | Autor: TASR

Dominik Greif
Dominik Greif | zdroj: TASR

Slovenský futbalový brankár Dominik Greif si splnil sen a stretol sa so španielskym tenistom Rafaelom Nadalom.

Podarilo sa mu to po stredajšom štvrťfinálovom zápase Kráľovského pohára, v ktorom pomohol svojím výkonom Mallorke zdolať lídra španielskej ligy Gironu 3:2 a postúpil s tímom medzi najlepšie štyri tímy. Greif dostal tretíkrát za sebou šancu v bránke RCD v pohári a tromi zákrokmi pomohol mužstvu k účasti v semifinále. Napriek tomu neodchytal žiadny ligový duel v tejto sezóne.

Omnoho viac si užil chvíle po stredajšom stretnutí. Zápas totiž sledoval aj držiteľ 22 grandslamových titulov Nadal, ktorý pochádza práve z Mallorky. "Môj hrdina z detstva a dospelosti. Bol to neuveriteľný moment. Splnil sa mi sen a mohli sme s Rafom prehodiť aj pár slov," uviedol Greif na sociálnej sieti Instagram.

Nadal zažil návrat na dvorce na turnaji ATP v Brisbane. Na podujatí v Queenslande prehral vo štvrťfinále s domácim Austrálčanom Jordanom Thompsonom a navyše sa zranil. Utrpel mikrotrhlinu svalu a musel sa odhlásiť z grandslamového Australian Open.

Začiatkom týždňa však informoval, že sa chce predstaviť na podujatí v Dauhe (19. - 24. februára). Pre dvadsaťšesťročného Greifa to bol štvrtý duel v španielskom Kráľovskom pohári. V predošlých troch zápasoch neinkasoval ani gól, v stredu síce dostal dva, ale napriek tomu podržal tím najmä v 25. minúte. Za stavu 1:0 zneškodnil pravou rukou veľkú šancu brazílskeho útočníka Savia. Za Mallorcu nastúpil už tradične aj slovenský obranca Martin Valjent. Ten si po vylúčení svojho spoluhráča Antonia Railla prebral kapitánsku pásku a dotiahol RCD k prekvapujúcemu triumfu.