Main Content

Elitná jedenástka 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

streda, 4. apríl 2012 16:38 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 25. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Včera sa odohralo kompletné 25. kolo Corgoň ligy. Najviac zaujali vysoké víťazstvá Žilina a Senice a taktiež natiahnutie víťaznej série Trnavy. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Darko Tofiloski (Košice)
– Člen širšieho kádra macedónskej reprezentácie udržal čisté konto v Banskej Bystrici. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby jeho mužstvo nehralo od 1. minúty o jedného hráča menej a tesne pred koncom nečelilo aj kontroverznému pokutovému kopu. Tofiloski v zápase vychytal v čistej šanci Laksíka, zneškodnil dobrú strelu Hučka a 2-krát mu pomohla aj pravá žrď.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina)
– Vynikajúci zápas odohral tento Kamerunčan. V prvom polčase Žilina ešte vyčkávala a jediné jej náznaky šancí boli po centroch tohto pravého obrancu. Hneď na začiatku druhého práve Mabouka rozbehol gólovú akciu, ktorá rozhodla o zápase. V obrane bol spoľahlivý a jednu šancu ešte aj nepremenil.

Ondrěj Murín (Nitra) – Po svojom zimnom príchode do Nitry sa tento český mladík časom upokojil. Možno mu pomohla aj červená karta hneď v prvom zápase, pretože odvtedy už na ihrisku nerobí netaktické hrúbky. Aj proti Ružomberku pomáhal nitrianskej obrane a svojím premiérovým gólom v Corgoň lige si otvoril aj strelecký účet.

Peter Čvirik (Trnava) – Trnavská obrana neinkasovala už 4 zápasy po sebe a veľkú zásluhu má na tom aj tento ľavonohý stopér. Aj proti Prešovu predviedol spoľahlivý výkon a všetko nebezpečné s pomocou svojich spoluhráčov uhasil. Mal to o to ťažšie, že hostia neprišli rozhodne iba brániť a často sa pokúšali o útočné akcie.

Pedro Leal (Senica)
– Kostarický reprezentant aj proti Trenčínu ukázal svoj spoľahlivý výkon. Žiaden trenčiansky ofenzívny hráč na neho nevyzrel a tak mohol aj on sám podporovať útok. Pripísal si gólovú asistenciu, keď priam nakázal skvelým centrom Jaroslavovi Divišovi, aby upratal do siete aj tretiu loptu.

Stredopoliari

Jaroslav Diviš (Senica) – V minulom zápase ho tréner Griga verejne kritizoval a zrejme mu to pomohlo. Ešte za stavu 0:0 znamenali pre Trenčín najväčšie nebezpečenstvo jeho 2 strely, ktoré úspech nepriniesli. V druhom polčase definitívne pochoval všetky nádeje hostí tretím gólom a potom o chvíľu neskôr vyzval ku gólu Ďuricu, no ten šancu nepremenil.

Tomáš Kóňa (Senica) – Zápas proti Trenčínu patril jemu. Bol kráľom nielen stredu poľa, ale celého ihriska. Prvý gól zápasu dosiahol krásnou strelou z priameho kopu a po góle snáď volali všetky jeho štandardné situácie. Gólové volanie dve aj vypočuli a to keď Blackburn a v nastavenom čase aj Pavlík, iba dokopávali loptu do prázdnej brány.

Bello Babatounde (Žilina) – Beninský futbalista je na Slovensku už dostatočne dlho. Cez zimu sa vyliečil z dlhodobého zranenia a proti Slovanu podal výkon na aký dlho čakal. Skvelo vypĺňal priestor v strede poľa, cez ktorý sa súper nemohol prakticky dostať. Bol to práve on kto otvoril a aj pečatil víťazstvo v dôležitom zápase o titul, keď zostal trestuhodne nepokrytý.

Mário Bicák (Trnava) – Tento srdcom východniar je pri streleckej chuti. Zaznamenal gól už v treťom zápase po sebe. Ale hlavne posledné dva mu chutili oveľa viac než zvyčajne. Nielenže to boli jediné góly zápasu, ale nimi najprv pokoril svoj rodný klub z Košíc a včera peknou strelou aj Prešov, čiže klub z mesta svojho narodenia.

Róbert Pich (Žilina) – Od začiatku jari podáva vynikajúce výkony a je snáď momentálne aj najlepším hráčom lídra tabuľky. Z postu útočníka je stiahnutý na ľavú stranu stredu poľa, ale odtiaľ útočníkov skvelo dopĺňa. To ukázal opätovne včera, keď si svojím výborným čítaním hry priam našiel gólový center Majtána a preňho netypicky hlavou skóroval.

Útočník

Tomáš Majtán (Žilina) – Aj keď tento najlepší žilinský strelec nedal gól, mal veľkú zásluhu na víťazstve svojho mužstva. Svojou rýchlosťou roztrhal v druhom polčase unavenú súperovu obranu. Stačilo dať loptu jemu alebo spoluhráčovi do behu a už to pred súperovom bránou horelo. Pri prvom góle odviedol čiernu prácu a pri druhom už ukážkovo centroval.