Main Content

OFICIÁLNE: Corey Perry sa vracia do NHL!

pondelok, 22. január 2024 12:12 | Autor: TASR

Corey Perry
Corey Perry | zdroj: TASR

Skúsený kanadský hokejista Corey Perry sa vracia do NHL. Šancu mu dá klub Edmonton Oilers, s ktorým by mal podľa TSN podpísať kontrakt do konca tejto sezóny. Tridsaťosemročný krídelník dostane minimálny ročný plat, ale prilepšiť by si mohol výkonnostnými bonusmi.

"Olejári" by mali podpis zmluvy oficiálne potvrdiť neskôr v pondelok. Perry sa vlani v lete dohodol na ročnej zmluve za štyri milióny dolárov s Chicagom, ktoré ho získalo z Tampy. V tíme mal najmä pomôcť v rozvoji draftovej jednotky Connora Bedarda. Za "jastrabov" odohral 16 zápasov, v ktorých získal deväť bodov za štyri góly a päť asistencií. Jeho pôsobenie v Chicagu sa však skončilo predčasne, Blackhawks s ním 30. novembra rozviazali kontrakt. Dôvodom bolo údajné nevhodné správanie, čo potvrdilo aj interné vyšetrovanie.

Perry prejavil záujem pokračovať v NHL a komisár Gary Bettman neskôr potvrdil, že mu v tom liga nebude brániť. Oilers vedení Connorom McDavidom a Leonom Draisaitlom sa po slabšom vstupe do sezóny a výmene trénera postupne vzchopili a momentálne ťahajú 13-zápasovú sériu víťazstiev - historicky najdlhšiu medzi kanadskými klubmi.

Perry má mužstvu pomôcť svojimi skúsenosťami, je držiteľ Stanleyho pohára v drese Anaheimu z roku 2007, v sezóne 2010/11 sa stal s 50 gólmi najlepším strelcom základnej časti a získal aj Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča NHL. Okrem Anaheimu a Chicaga hral aj za Dallas, Montreal a Tampu Bay, pričom so všetkými tromi tímami postúpil do finále play off a zakaždým v ňom utrpel prehru.