Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 25. kola Corgoň ligy - utorok

utorok, 3. apríl 2012 11:56 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 25. kola Corgoň ligy - utorok
PRE TIPUJÚCICH: Preview 25. kola Corgoň ligy - utorok | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy ďalšieho ligového kola. Pomaly začína ísť do tuhého a dnes nás čaká šláger jari. Prinášame vám prehľad k utorkovým zápasom 25. kola Corgoň ligy.

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava

Utorok 3. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Zelinka - Pelikán, Marek, všetci ČR

Tak a máme tu šláger jari. Zápas posledných dvoch majstrov a aktuálne taktiež dvoch najlepších slovenských mužstiev. Zápas síce padol na netradičný deň, ale fanúšikovia z oboch táborov, by si mali aj tak nájsť cestu na štadión vo zvýšenej miere. Obe mužstvá ťahajú podobne dlhé série bez prehry a taktiež majú viac absencií akoby chceli. Slovan prenasledujú straty od začiatku jari a Žilina sa mu nechcene v poslednom čase v nich priblížila. Navyše u oboch mužstiev sa to týka tiež kľúčových hráčov, čo má vplyv aj na hru. No motivácia tých čo nastúpia bude určite obrovská. V hre je totiž prvé miesto v tabuľke a tiež možnosť lepšieho postavenia do záveru súťaže. Žilina sa bude spoliehať hlavne na rýchlosť svojich hráčov, pretože vo fyzických parametroch bude mať prevahu Slovan. Šťastím pre Žilinu je, že k dispozícií už bude Piaček, inak by najlepšieho jarného strelca Smetanu nemal ani kto vo vzduchu brániť. Veľa hráčov na oboch stranách môže byť hrdinom zápasu a tak sa máme na čo tešiť.

Chýbajú
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Šulek, Ofori, Ceesay, Leitner (zranenie), Pečovský (choroba)
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Piroska, Čermák (zranenia), Pauschek, Šebo (otázny štart), Had, Dosoudil (trest)

Predpokladané zostavy

Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Gergel –  Pich, Barčík, Bello, Deza – Majtán
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Pečalka, Jánošík, Pauschek – Kladrubský, Kopúnek, Milinkovič – Mészáros, Smetana, Halenár


Ako tipovať -
Zápas ktorý nerozhodne, ale veľa napovie. Obaja budú chcieť vyhrať, ale zápas to bude určite tesný. Ak by jedno mužstvo vyhralo o viac ako gól, bolo by to prekvapenie. Každý si určite vyberie svoj tip, ale vyrovnané zápasy často končia remízou (kurz 3,03).



Spartak Trnava - Tatran Prešov

Utorok 3. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Horváth - Balko, D. Hrčka

Trnave v poslednej dobe ide karta a proti Prešovu si nič iné ako ďalšie trojbodové eso nechcú pripustiť. Posledné tri víťazstvá domácich postavili do jasnej pozície favorita, ale Prešov taktiež má zaujímavú sériu. Posledné 3 zápasy dokázal remizovať a keby jeho hráči vedeli dať gól, mohli dopadnúť aj oveľa lepšie. Strelecká nemohúcnosť prenasleduje Prešovčanov celú sezónu, no hra sa určite v poslednej dobe zlepšila. Trnava sa po krátkej odmlke vracia pred svojich fanúšikov a po očku bude sledovať tiež výsledok zo Žiliny. Trnava je totiž v hre o titul a preto si nemôže doma dovoliť strácať body. No s Prešovom má v sezóne horšie vzájomné zápasy a tak si bude musieť dať naozaj veľký pozor. Hostia nebudú hrať žiadny prešovský betón a tak to môže byť dobrý zápas.

Chýbajú
Trnava: Koubský, Kaščák, P. Čarnota (zranenie), Tomaček (otázny štart)
Prešov: Torres, P.Petráš (zranenie)

Predpokladané zostavy
Trnava: Kamenár – Habánek, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Procházka, Karhan, Kuračka, Bicák – Vyskočil, Gašparík
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Piter-Bučko, Štetina , Krob – Lipták – Papaj, Katona, Zošák, Jakovlev – Guba


Ako tipovať -
Trnava je v laufe a preto pôjde tvrdo za víťazstvom. Prešov bude mať šancu na úspech iba v prípade, ak konečne sa preberú jeho útočníci, ktorí by tak domácich zaskočili. No ak neveríte na prešovský strelecký zázrak je tip na domácich pre vás ako šitý (kurz 1,37). A môžete skúsiť hneď jednotku na prvý polčas (kurz 1,75).



FK Senica - AS Trenčín

Utorok 3. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Hracho - Bobko, Poláček

Zápas dvoch dobrých mužstiev sa odohrá v Senici. Preto sa právom očakáva aj dobrý futbal. Hostia z Trenčína začínajú naberať skúsenosti a vďaka tomu prichádzajú aj víťazstvá. Preto bude zaujímavé, či domáci zvolia otvorený boj, alebo si predsa len budú dávať väčší pozor na ofenzívne esá hostí. Senica musela plátať diery na stopérskom poste angažovaním ďalšieho hráča. Prišiel málo známy 26- ročný Marián Štrbák z Bánoviec nad Bebravou a iba čas ukáže, či bude naozaj posilou. Trenčín dosiahol prvé víťazstvo vonku (v Košiciach 2:1) a nielen preto bude chcieť odčiniť krutú prehru zo Senice na začiatku sezóny 4:0. No chýbať mu bude najrýchlejší zberač žltých kariet v súťaži Aldo Baez, ktorý za odmenu dostal stop na 2 zápasy. Senica dokázala najtesnejšie vyhrať aj v Trenčíne a favoritom bude aj dnes. 

Chýbajú
Senica: Pillár, J. Gajdošík, Černý (zranenie), Kalabiška (otázny štart)
Trenčín: Baez (trest)

Predpokladané zostavy
Senica: Bolek – Štepanovský, Gorosito, Pavlík, Leal – Križko – Jar. Diviš, Kóňa, Wijlaars, M. Ďurica – Blackburn
Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Ševela, Holúbek – V. Horváth – Peltier, Štefánik, Hlohovský – Salinas – Depetris


Ako tipovať -
Postavenie v tabuľke a vzájomné zápasy hovoria pre Senicu. No v momentálnej situácií to domáci také ľahké mať nebudú. Ťažko sa poráža to isté mužstvo v sezóne 3-krát a Trenčín bude už dostatočne poučený a uhrá proti Senici prvý bod za remízu (kurz 3,33).



MFK Ružomberok - FC Nitra

Utorok 3. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Smolák - Bóllo, Ádám

Tak toto bude veľmi pikantný súboj pod Čebraťom. Tréner hostí Ladislav Jurkemik sa vracia do Ružomberka a o motiváciu má postarané. Určite má ešte v pamäti, ako ho na jeseň v Ružomberku odsunuli na vedľajšiu koľaj. Svojich zverencov preto dostatočne namotivuje a poznatky o domácich hráčom im bez problémov odovzdá. Jeho nástupca Aleš Krěček nedosahuje v poslednej dobe so svojimi zverencami výsledky, aké by chceli v Ružomberku mať a stále hlasnejšie sa hovorí, že jeho koniec je neodvratný. Bolo by naozaj kuriózne, keby Jurkemik „odvolal“ svojho ružomberského nástupcu. Nitre sa darí viac na ihriskách súperov, ale cez víkend konečne vyhrala aj doma. Ružomberok prehral posledné dva zápasy a dnes už skutočne musí.

Chýbajú
Ružomberok: Gallo, Nosek, Jurkemik (zranenia)
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý, Cléber, Kaspřák (zranenie), Čirik (trest)

Predpokladané zostavy
Ružomberok: Zich – P. Maslo, Kostelný, Greššák, J. Chovanec – Vavrík, Lásik – Skalák, Ďubek, Oboya – Masaryk
Nitra: Hroššo – Ig. Kotora, Murín, Tóth, Harbuľák – Šimončič –  Boszorád, Gajdoš, Kolár – Soumah – Kroupa


Ako tipovať -Domáci budú hrať útočne, ale dobre takticky hrajúcim hosťom bude nahrávať do karát aj katastrofálny ružomberský trávnik. Život niekedy prináša zaujímavé paradoxy a víťazstvo Jurkemikovej Nitry sa k nim iba pridá do radu (kurz 3,86).



Zlaté Moravce -  Dunajská Streda

Utorok 3. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Kružliak - Slyško, Žákech

Zlatým Moravciam došiel dych. Bolo až zázrakom, že so svojím poddimenzovaním kádrom sa držali hore tak dlho. Nahustený program a nedávne zranenia tak vyžmýkali mužstvo, že to už nemá ani odkiaľ sily brať. V Nitre podľa slov trénera Jarábka hrali najhoršie pod jeho vedením. Čo nevidieť budú Zlatomoravčania hrať aj semifinále Slovenského pohára a tak musia naozaj rozmýšľať, či už teraz nešetriť zo silami. Dunajská Streda stále viac o lepších výkonoch iba rozpráva, pretože na ihrisku vidieť totálny chaos. Proti Banskej Bystrici už ani Delarge nehral dobre a ďalšia prehra teda vôbec neprekvapila. Ján Hözl sa vrátil na ligové trávniky a dnes sa vráti na miesto, kde s veľkým futbalom začínal. Dunajská Streda je momentálne neohrozene najhoršie mužstvo súťaže a nielen na ihriskách súperov.

Chýbajú
Zlaté Moravce: L. Kováč, Pilát, Farkaš (zranenia), Paur (otázny štart)
Dunajská Streda: P. Ďurica, Prodanovič, Z. Németh, Králik, Boya (zranenie), Fodrek (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Majerník, Chren, Husár – Pavlovič – Orávik, Babic, Candrák, Hruška – Hodek
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Marcin, Huber, Laštovka – Hözl, Lénárth – Kabele, Tchami, Matůš – Delarge



Ako tipovať -
Chceme sa mýliť, ale toto bude zrejme zápas jednookého zo slepím. Obe mužstvá momentálne nič nehrajú a hoci sú Zlaté Moravce favorit o viac ako 2 góly ťažko vyhrajú. Preto použite handicap a tip X2 (kurz 1,65).



Banská Bystrica - MFK Košice

Utorok 3. apríla  o 17:30 h, rozhodujú Šuniar - Mókoš, Borsányi

Obe mužstvá sú v určitom útlme a preto dúfajú, že tento zápas ich z toho dostane. Banská Bystrica síce vyhrala posledný zápas v Dunajskej Strede, ale vyskakovať určite nemôže. Jej hra má ďaleko od ideálu, ktorý si predstavuje tréner Zaťko. No také Košice sú na tom ešte horšie a posledné tri zápasy premenili iba na tri prehry. A všetky boli smolné, pretože prehrať o gól naozaj zamrzí. Košičania doteraz ukončili každý zápas na jar s rozdielom iba jedného gólu, keď dokázali 2-krát vyhrať a 4-krát prehrať. A zaujímavé je, že iba v jednom zápase (doma s Trenčínom 1:2) nepadol v zápase iba gól. Ale zápasy týchto dvoch mužstiev prinášajú v poslednej dobe strelecké hody. Posledných 6 vzájomných zápasov prinieslo priemer 3,66 gólu na zápas a fanúšikovia, by sa určite nehnevali, keby niečo podobné videli aj dnes.

Chýbajú

Banská Bystrica: Faško, Pindroch, Ľupták (zranenie), Augustín, Vajda (otázny štart)
Košice: U. Matič (zranenie), Isola (trest)

Predpokladané zostavy

Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko – Pančík, Považanec, Hlinka, Brašeň – Laksík, Matúš
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Skvašík, Šinglár – Karaš, K. Kuzma, Viazanko – Diaby


Ako tipovať
- Obe mužstvá potrebujú víťazstvo a za ním aj pôjdu, hoci sa budú musieť vyrovnať s ťažším terénom. Pri pohľade na gólový priemer z posledných vzájomných zápasov sa oplatí staviť si na aspoň 3 góly v zápase (kurz 1,91).