Main Content

Spasí Jaroslav Halák popredný tím NHL?

sobota, 30. december 2023 16:29 | Autor: Róbert Kalnický

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Internetom koluje zaujímavá špekulácia v súvislosti so slovenským gólmanom Jaroslavom Halákom. Skúsený veterán je spájaný na sociálnej sieti X s tímom úradujúceho šampióna profiligy.

Vegas Golden Knights sa totiž trápia na brankárskom poste. Urastený Adin Hill sa trápi so zraneniami a v aktuálnom ročníku toho moc neodchytal. Predstavil sa len pätnástich zápasoch. Dočasnou jednotkou je súčasne Logan Thompson, ktorý však taktiež dlhodobo laboroval so zraneniami. Kanaďan odchytal 21 stretnutí.

V pozícii trojky sa nachádza Čech Jiří Patera. Práve tento post však ostáva otvorený v špekuláciách s ružinovským rodákom. Je známe, že v Caroline odmietol krátke rozohratie sa na farme, no v tíme z Nevady by pozíciu trojky mohol prijať. Vlani ju totiž prijal americký veterán Jonathan Quick, ktorý sa neskôr tešil zo zisku Stanley Cupu.

Navyše, v situácii hrá v prospech dlhoročnej slovenskej stálice v profilige aj aktuálna forma Zlatých rytierov. VGK v posledných piatich zápasoch získali len dva body, keď porazili v domácom vystúpení Los Angeles Kings.