Main Content

Koniec 3 extraligových sérií: Spišiaci vyrovnali zaujímavý rekord

piatok, 29. december 2023 08:54 | Autor: TASR

Spišská Nová Ves
Spišská Nová Ves | zdroj: TASR

Hokejisti Spišskej Novej Vsi sú aj po 30. kole na čele tabuľky Tipos extraligy. Post lídra potvrdili v šlágri štvrtkového programu, keď v domácom prostredí zdolali priebežne druhé Michalovce 7:4. V zápase, ktorému nechýbali góly ani "iskrivý" záver, zároveň vyrovnali historický rekord Zvolena, keď zvíťazili v 15. domácom zápase v rade.

V 30. kole sa skončili víťazné série Michaloviec (12 zápasov), Banskej Bystrice (8) a aj košická osemzápasová séria prehier. Spišiaci druhýkrát po sebe vypredali domácu arénu (4300 divákov) a ich konfrontácia s rozbehnutými Michalovcami priniesla jeden z najzaujímavejších zápasov v sezóne. Zaplnené tribúny videli 11 gólov, predĺženie víťaznej domácej série Spišiakov a aj koniec úspešného ťaženia Michaloviec.

Rozhodcovia udelili celkovo 110 trestných minút a do potýčok sa zaplietlo viacero hráčov vrátane domáceho brankára Melicherčíka. Hokejisti Košíc triumfovali na ľade HC 19 Humenné 5:2 a pripísali si prvé víťazstvo od 26. novembra. V tabuľke si upevnili priebežné tretie miesto. Nováčik z Humenného je naďalej na poslednej 12. priečke tabuľky. V drese domácich si prvý extraligový gól pripísal 17-ročný útočník Tobias Faith, pre ktorého to bol druhý zápas v Tipos extralige.

Hráči Slovana Bratislava si v domácom prostredí zopakovali výsledok 2:0 z predošlého zápasu s Novými Zámkami a tentoraz ním zdolali Nitru. Do vedenia išli v prvej tretine gólom Adama Lukošika v oslabení, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný. Hostia nedokázali počas zápasu nájsť recept na brankára Denisa Godlu, ktorý dosiahol druhé čisté konto po sebe. Na predposlednej 11. priečke sú hráči Nových Zámkov, ktorí prehrali druhý zápas za sebou. Prehru 0:2 z ľadu bratislavského Slovana neodčinili v domácom prostredí, keď podľahli Trenčínu 1:4. Novozámčania získali pred vlastnými divákmi iba 18 bodov (rovnako ako vonku) a v tomto ukazovateli sú najslabší z celej súťaže.

Hokejisti Zvolena prvýkrát pod vedením Norberta Javorčíka nebodovali. Poprad triumfoval pod Pustým hradom 4:1. Pre "kamzíkov" to bolo deviate víťazstvo z uplynulých jedenástich zápasov a priebežne sú na štvrtom mieste. Hráči Liptovského Mikuláša zastavili víťaznú sériu banskobystrických "baranov" na čísle osem. V domácom prostredí ich zdolali 5:2. Hostia sa k slovu dostali až v 50. minúte za stavu 3:0. Gólmi Bačika a Horu síce zdramatizovali duel, no vyrovnať sa im nepodarilo.

Domáci dvomi gólmi do prázdnej bránky zvýšili svoj náskok. V zostave Liptákov sa prvýkrát od návratu z Humenného objavil odchovanec Martin Kriška, debut v ich drese absolvoval aj ruský obranca Nikita Pivcakin. Premiéru v slovenskej extralige absolvoval 17-ročný útočník Banskej Bystrice Michal Sedliačik. Tridsiate extraligové kolo bolo zároveň aj druhé regionálne. V sobotňajších zápasoch 31. kola sa v nich stretnú rovnakí súperi, no vymenia si domáce prostredie.