Main Content

Liverpool vedie Premier League! Manchester United ukázal zanietenie a srdce

streda, 27. december 2023 08:58 | Autor: TASR

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru United zvíťazili v utorkovom dueli 19. kola anglickej Premier League nad Aston Villou 3:2, hoci po prvom polčase prehrávali 0:2. Dva góly domáceho tímu strelil Alejandro Garnacho, víťazný dal v 82. minúte Rasmus Höjlund.

Na čele tabuľky je Liverpool, ktorý triumfoval na pôde Burnley 2:0. United prehrávali na Old Trafford po góloch Johna McGinna a Leandera Dendonckera po 26 minútach 0:2, čo sa nepáčilo fanúšikom manchesterského klubu. Tí reagovali na slabú hru a nepriaznivý stav bučaním.

Domáci tím, ktorý hral prvý zápas po tom, ako odkúpil 25-percentný podiel v klube britský miliardár Jim Ratcliffe, však v druhom polčase predviedol pred zrakmi nového športového riaditeľa Davea Brailsforda parádny obrat. Garnachov gól v 48. minúte ešte neplatil pre ofsajd, no o 11 minút neskôr už argentínsky mladík znížil.

V 71. minúte skóroval druhýkrát po tom, ako "upratal" k žrdi odrazenú loptu. Tlak United vygradoval tretím presným zásahom, Höjlund sa v 15. ligovom zápase dočkal svojho premiérového gólu v Premier League. United sa po troch stretnutiach dočkali víťazstva v lige a posunuli sa na šieste miesto. Aston Villa je v tabuľke tretia, keď nevyužila šancu dotiahnuť sa na vedúci Liverpool.

Ten pár hodín predtým uspel na ihrisku Burnley 2:0. "The Reds" sa do vedenia dostali už v 6. minúte po góle Darwina Nuneza, poistku pridal v 90. minúte Diogo Jota. Liverpoolčania po dvoch remízach za sebou nedopustili ďalšiu stratu a vedú s dvojbodovým náskokom pred Arsenalom. Ten má zápas k dobru, vo štvrtok privíta West Ham.