Main Content

Elitná jedenástka 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 2. apríl 2012 16:44 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend sa odohralo 24. kolo Corgoň ligy. Čelo tabuľky sa opätovne spojilo a gól nestrelili iba dve mužstvá. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Krnáč (Žilina) – Po zranení Martina Dúbravku sa čakalo, ako si bude počínať tento odchovanec bratislavského Interu. A môžeme povedať, že sa svojej úlohy zhostil viac ako dobre. Žilinu často podrží v dôležitých okamihoch zápasu. Podobne to bolo aj v Prešove, ktorý bol jeho jubilejným 50. v najvyššej súťaži. Nebyť Krnáča, Žilina by si neodniesla ani bod, keď hlavne v nadstavenom čase zázračne vychytal Gubu.

Obrancovia


Petr Kaspřák (Nitra) – Najdlhšie slúžiaci nitriansky legionár pomohol svojmu mužstvu proti Zlatým Moravciam na oboch koncoch ihriska. Aj vďaka jeho zásluhe nesmerovala na nitriansku bránu ani jedna strela. Navyše bol to práve Kaspřák, kto rozbehol jedinú gólovú akciu zápasu a vďaka nej sa Nitra konečne doma tešila z víťazstva.

Mário Pečalka (Slovan) – Keď ho Slovan angažoval vedel aké ma zdravotné problémy, ale risk môže byť aj veľkým ziskom. Mário sa taktiež zachoval férovo a povedal, že peniaze chce iba odvtedy čo bude hrať. Proti Senici hral prvý krát po 4 mesiacoch zápas a zdalo sa ako keby počas zdravotnej prestávky z ihriska ani nezišiel. Seničanov si vodil po ihrisku, skvelým obranným zákrokom zabránil gólu a vybojoval pokutový kop. Veľmi dobrý výkon.

Martin Tóth (Nitra) – Obrana, ktorá nedovolí súperovi ani vystreliť na bránu musí mať viacpočetné zastúpenie aj v ideálnej 11-ke. Nitra obranu stavia okolo Martina Tótha a ten ju ani teraz nesklamal. Chabé útoky Zlatých Moraviec bez problémov čítal a snažil sa aj svojou rozohrávkou zakladať aj útoky svojho mužstva.

Tomáš Hučko (Banská Bystrica) – Banskobystrický ľavonohý univerzál sa predviedol v dobrom svetle na trávniku Dunajskej Stredy. Bola to jeho útočná akcia, z ktorej padol prvý gól zápasu, keď poslal prihrávku do ohňa. A keď na chvíľu opustil svoj priestor v obrane, hneď sa ukázalo ako tam chýba, pretože bol z toho pokutový kop.

Stredopoliari

Peter Lipták (Prešov)
– Výrazná herná prevaha Prešova nad Žilinou hlavne v prvom polčase nesie jeho značný podpis. Vyhral snáď všetky súboje v strede poľa a zastavoval čo i len náznaky šancí lídra tabuľky. Keď nebol pod tlakom vedel aj založiť akciu svojho mužstva, ale musí sa zlepšiť v práci s loptou pod tlakom súpera, ak chce niekedy hrať v lepšom mužstve.

Miroslav Karhan (Trnava)
– Aj v Košiciach ukázal, že on je trnavským lídrom. V slabom zápase vyčnieval z radu a každý musel uznať jeho futbalové kvality aj v jeho veku. Jediný gól stretnutia dosiahla Trnava vďaka jeho hĺbkovej prihrávke a potom vďaka jeho organizácií spoluhráčov už Košice nič do konca zápasu nedokázali vymyslieť.

Marko Milinkovič (Slovan) – V Slovane sa naňho veľmi spoliehajú, ale doteraz sa výrazne neukazoval. Na chvíľu ho vyradilo zranenie a keď naňho tréner Weiss v prestávke zápasu ukázal, išiel trochu do rizika. Ale tomuto Srbovi stačil iba jeden polčas a zaujal zo všetkých najviac. Seničania ho nevedeli zastaviť a tak pripravil nielen gól, ale aj šance svojim spoluhráčom. Konečne ukázal dobrý výkon, ale určite má v sebe ešte viac!

Filip Hlohovský (Trenčín)
– To čo sme písali pri jeho prvej nominácií iba potvrdzuje. Veľký talent sa konečne prebúdza. Oba góly víťazného Trenčína nesú jeho výrazný podpis a on tak iba využil to, že Ružomberčania sa mu kto vie prečo dostatočne nevenovali. Ak bude pokračovať v takýchto výkonoch v Trenčíne dlho nezostane a časom ani reprezentácia preňho nebude nedosiahnuteľná.

Seydouba Soumah (Nitra) – Guinejský futbalista sa druhý krát po sebe zmestil do našej ideálnej jedenástky. Bol jednoznačne najlepším hráčom zápasu a každá akcia Nitry išla cez neho. Vymyslel gólovú akciu, ktorú premenil Kolár. Ďalšie čisté šance spoluhráčom pripravil a keby ešte aj svoje šance dokázal premeniť, jeho trhová cena by výrazne stúpla.

Útočník

Ondřej Smetana (Slovan)
– Žiaden útočník v tomto kole výrazne nevyčnieval a tak sme na hrot našej zostavy postavili osamotenú vežu. Najlepší jarný strelec súťaže dosiahol proti Senici už piaty gól a dokázal vďaka vyhratým hlavičkám dostať do šancí aj spoluhráčov. Jedinou výčitkou naňho tak zostane nepremenená šanca tesne pred koncom, keď mal loptu upratať pod brvno a nie nad brvno.