Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Mourinho vycical Inter, Dosoudil sa odsoudil

pondelok, 2. apríl 2012 15:50 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Mourinho vycical Inter,  Dosoudil sa odsoudil
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Mourinho vycical Inter, Dosoudil sa odsoudil | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA, úprava Sport7.sk

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Mourinho vycical Inter

Taliansky futbalový gigant Inter Miláno opäť mení trénera. V sezóne to už bude jeho tretí tréner a udržuje tak kurz koncepcie Serie A, kde už v sezóne prišlo o flek 16 trénerov. Ako môže mužstvo, ktoré pred 2 rokmi vyhralo všetky možné trofeje takto dobačovať? Portugalský trénerský mág José Mourinho dokázal z hráčov dostať absolútne všetko, až ich vycical na niekoľko rokov dopredu! Potom ako správna kobylka usúdil, že v Miláne sa už viac úspechmi nenasýti a sám odskákal preč. To je jedna príčina a druhou je zaslepenosť až nevedomosť vedenia klubu. Po skvelom období angažovali Španiela Rafaela Beníteza. Ten chodil stále prosiť o peniaze na nových hráčov, ale vedenie klubu nevidelo dôvod obmeniť mužstvo víťazov a tak sa radšej rýchlo rozišli. Sezónu ako tak zachránil Brazílčan Leonardo, ale keďže ani on nevidel perspektívu nákupov v Miláne, odišiel nakupovať pre Paríž St.Germain. A tak musel prísť ďalší pán na holenie, ale Gian Pierovi Gasperinimu by teraz radšej prezident klubu Massimo Moratti tou holiacou britvou podrezal krk. Vraj hráčov tak zdeptal, že už ani Claudio Ranieri to nemohol napraviť. Pred touto sezónou bol adeptom číslo jeden na trénerský post Argentínčan  Marcelo Bielsa, ale ten radšej išiel trénovať do Bilbaa so slovami, že staré psy by sa už nové kúsky učiť nechceli. A tak teraz musel Moratti našiť záplatu do konca sezóny. Inter preto vedie úspešný dorastenecký tréner Andrea Stramaccioni. A v lete s príchodom nového dobrodruha, zrejme konečne príde k veľkej obmene kádra. Za hlavných strojcov neúspechu v tejto sezóne boli označení paradoxne hlavní strojcovia úspechu spred dvoch rokov (Maicon, Sneijder, D. Milito). Nuž Mourinho vycicia až na kosť!

Dosoudil sa odsoudil

Český stopér Radek Dosoudil mal v sebe potenciál na popredné svetové mužstvo a taká Premier league mu bola šitá na mieru. No on s úvodným hvizdom zápasu stráca rozum a namiesto mozgu má v hlave ..... Preto ho svojho času vyhodili zo Slavie Praha a jeho koniec v Slovane sa zdá sa blíži tiež. Najprv vyvádzal na ihrisku a tak ho posadili na lavičku. V Nitre mal údajne vyvádzať aj mimo ihriska a možno aj preto v poslednom zápase nebol ani na nej. Obe strany majú samozrejme svoje verzie a pravda tak bude ako obyčajne uprostred. Nech je ako chce, napadnúť akokoľvek starého usporiadateľa je úbohé, podobne ako je úbohé nadávať, ohadzovať či dokonca opľúvať hocikoho. Jedno je isté už teraz, ani jeden z nich si neodviedol svoju primárnu prácu, za ktorú je platený a musia tak pykať obaja! Dosoudil ako legionár rozhodne neprevyšuje domácich hráčov a to je inak údajne jeden z najlepšie platených hráčov ligy. Fanúšikovia Slovana ho majú v zuboch snáď viac ako protihráči, ktorých neraz okopal a sami by ho najradšej hodili do rieky Morava, nech konečne prepláva na druhú stranu a tam aj ostane. Trpezlivosť s ním zrejme stratili aj kompetentní, ale Dosoudil sa už dávno sám odsoudil.

Zhrnutie v zhrnutí

V Španielsku sa nič zásadné nestalo a tak góly pribúdajú najlepším strelcom na konto aj naďalej. V Anglicku sa pomaličky rozdávajú karty na finiš a niekto si možno esá z rukáva už minul všetky. Nemecko sa stáva zemou zasľúbenou pre Karima Guédého, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu v Leverkusene a Bayern Mníchov ukázal, že s titulom to myslí naozaj vážne. O titule iba rozpráva Paríž St. Germain, ale nič preň na ihrisku nerobí. V Taliansku myslel viac na Ligu majstrov AC Miláno a to dokázal využiť Juventus Turín. U nás doma sa čelo tabuľky opäť natlačilo a tvrdé boje pokračujú ďalej. To v Česku padali skôr tvrdé slová a brankár Bohemiansu 1905 Radek Sňozík vykúzlil slovné perly.

Odporúčané články