Main Content

Real alebo Barcelona? Náročnejší program majú Pusinky

pondelok, 2. apríl 2012 15:03 | Autor: Anton Martinka

Real alebo Barcelona? Náročnejší program majú Pusinky
Real alebo Barcelona? Náročnejší program majú Pusinky | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Real Madrid a Barcelona sa podobne ako v predchádzajúcich sezónach v závere La Ligy pobijú o ligový titul. Donedávna mal Real na čele pohodlný náskok 10 bodov, ktorý však stratil. Boj o titul bude ešte veľmi zaujímavý ...

Real Madrid

Real predstavuje po celú sezónu stroj na góly. O tie sa stará najmä trojica svetových útočníkov Karim Benzema, Gonzalo Higuain, Cristiano Ronaldo.  Útok Realu Madrid sa v tejto sezóne postaral už o 100 gólov. To je suverénne najviac spomedzi všetkých tímov v elitných európskych ligách (Barcelona 86, v Anglicku strelil najviac Manchester City 75, v Nemecku Bayern 67, v Taliansku AC Miláno 60, a vo Francúzsku Lille len  55). Najväčším gólovým ťahúňom Pusniniek je fenomenálny Cristiano Ronaldo, ktorý zaznamenal v tejto sezóne už 37 presných zásahov, čo je viac ako v tejto sezóne strelili mužstvá Racingu Santander, Realu Zaragoza, Granady, Villarrealu, Sportingu Gijon, Mallorcy, Getafe, Sevilly, Realu Betis, Osasuny a Realu Sociedad.

Pusinky predvádzajú v tejto sezóne vyrovnané výkony a na rozdiel od minulých sezón nestrácajú body ani na ihriskách súperov. Práve dobré výkony Realu vonku sú zatiaľ rozhodujúcim faktorom v boji o titul. Bielemu Baletu zabezpečili náskok pred Barcelonou pohodlných 10 bodov. Na konci sezóny však na tento tím doľahla menšia kríza v podobe dvoch remíz s Malagou a Villarrealom, ktorá ich stála štyri body.

Po bodovej strate sa začalo hovoriť, že liga pre Barcelonu nemusí byť ešte stratená. Mužstvo Josého Mourinho sa z krízy otriaslo a výhrami nad Realom Sociedad (5-1), Apoelom (0-3) a naposledy Osasunou (1-5) dalo jasne najavo, že to myslí so ziskom titulu viac než vážne.

Čo ich ešte čaká?


Do konca ročníka zostáva Realu odohrať ešte 8 stretnutí. Viaceré z nich nebudú pre Pusinky jednoduché. Káder okolo Cristiana Ronalda čakajú minimálne piati nároční súperi. Je preto užitočné vedieť, že si môžu vďaka náskoku 6 bodov dovoliť raz remizovať a raz prehrať (v tom prípade by získali titul bez ohľadu na výsledky Barcelony). Strata bodov by mohla prísť najmä v zápasoch proti Valencii, Atléticu Madrid, Barcelone, Seville či Athleticu Bilbao.

Rozpis zápasov Realu Madrid


  08.04. Valencia (doma) - Valencia je tretia, bojuje o ligu majstrov
  11.04. Atlético Madrid (vonku) – Atlético bojuje o LM, stráca 5 bodov
  15.04. Sporting Gijón (doma) – posledný tím tabuľky
  22.04. FC Barcelona (vonku) – hlavný konkurent v boji o titul
  29.04. Sevilla FC (doma) – deviatá, na LM stráca 8 bodov, na EL 4 body
  02.05. Athletic Bilbao (vonku) – 11-tí, na Európsku ligu 4 body
  06.05. Granada CF (vonku) – 16-ta
  13.05. RCD Mallorca (doma) – 13-ta, na Európsku ligu 7 bodov

F.C. Barcelona

Najlepší tím posledných rokov nepredvádza v tejto sezóne výkony, ktoré zdobili tím Blaugranas v tej predošlej. Napriek tomu je mužstvo Pepa Guardiolu stále považované za najlepšie na svete. Lídrom  je podobne ako v predchádzajúcich sezónach najlepší hráč na svete Lionel Messi. Argentínsky kanonier zaznamenal v tejto sezóne 36 gólov, o jeden menej ako jeho hlavný konkurent v boji o Zlatú kopačku Cristiano Ronaldo. Veľkým prekvapením pre mnohých je aj forma Cesca Fabregasa, či mladíkov Tella a Thiaga. Oporami tímu sú samozrejme aj Iniesta, Xavi. V útoku citeľne chýba zranený David Villa.

Barcelona stráca na Real Madrid 6 bodov, za čo vďačí najmä nečakaným remízam a prehrám na ihriskách súperov (Villareal, Espanyol, Atlético Bilbao a prehra v Getafe a Osasune). V závere ročníku sa Blaugranas rozbiehajú k najlepším výkonom v sezóne, v lige vyhrali v posledných ôsmych stretnutiach v rade a je veľmi pravdepodobné, že ak zdolajú Real Madrid v tejto sezóne Primera Division nestratia už žiadny bod. Čaká ich totiž jednoduchší žreb, ako Pusinky.

Čo ich ešte čaká

Messi a spol. podobne ako Real Madrid odohrajú ešte osem stretnutí. Vyhnú sa ale tímom ako Valencia, Atlético Madrid, či Osasuna. Najnáročnejší zápas (okrem derby s Realom) čaká Blaugranas 15.4. vonku s Levante, ktoré nečakane bojuje o postup do Ligy majstrov. Barcelona si zmeria sily aj s Malagou, či Espanyolom Barcelona, avšak v oboch prípadoch na domácej pôde, kde su Katalánci doslova neporaziteľní.

Rozpis zápasov FC Barcelona

 08.04. Real Zaragoza (vonku) – bojuje o záchranu, momentálne 18-tá
 11.04. Getafe CF (doma) – 10 miesto, na Európsku ligu strácajú 4 body
 15.04. Levante UD (vonku) – 5 miesto, na Ligu majstrov strácajú 3 body
 22.04. Real Madrid (doma) – súboj “o titul”
 29.04. Rayo Vallecano (vonku) – 12. miesto, na EL strata 6 bodov
 02.05. Málaga CF (doma) – 4. miesto, boj o Ligu majstrov
 06.05. Espanyol  (doma) – 8. miesto, LM  strata 7 bodov, EL dva body
 13.05. Real Betis (vonku) -  15.miesto, Európska liga 8 bodov