Main Content

Tréneri Černákovi aj Nemcovi v NHL veria: Takto sa im darilo v nočných zápasoch

streda, 20. december 2023 11:07 | Autor: TASR

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Hokejisti Tampy Bay v zostave aj s Erikom Černákom zvíťazili v NHL nad St. Louis 6:1. V noci na stredu sa predstavil na ľade aj druhý slovenský obranca, no Šimon Nemec zaznamenal s New Jersey domácu prehru s Philadelphiou 2:3 po predĺžení. Columbus zdolal Buffalo 9:4, keď sa za Blue Jackets blysol hetrikom ruský hráč Kirill Marčenko.

Los Angeles stanovilo nový rekord, triumfovalo v trinástom z prvých pätnástich zápasov sezóny na ľade súperov. Černák odohral 19:04 min, pripísal si dva plusové body, štyri hity, dve strely na bránku a v 55. min za stavu 6:0 dostal aj päťminútový trest za bitku. V drese domácich zaznamenali po tri body Nicholas Paul (1+2) a kapitán Steven Stamkos (0+3). Nikita Kučerov strelil dva góly.

"Musíme zjednodušiť našu hru. Ak ste v okolí súperovej brány a dostatočne strieľate, zvyčajne sa dejú dobré veci. Dúfate, že dostanete mužstvo pod tlak a urobíte hru v jeho obrannom pásme trochu nepredvídateľnejšou," uviedol tréner "bleskov" Jon Cooper pre nhl.com. Nemec nastúpil v prvej obrannej dvojici Devils s Jonasom Siegenthalerom, strávil na ľade 21:14 min a zaznamenal tri strely na bránku. Bol štvrtý najvyťaženejší hráč tímu a tretí medzi bekmi.

Devätnásťročný Slovák mohol v predĺžení rozhodnúť po prihrávke Jacka Hughesa, ale jeho pokus zneškodnil Samuel Ersson. "Ťažká prehra pre nás, pretože sme mali niekoľko šancí na skórovanie. Dúfam, že v ďalších zápasoch strelíme viac gólov. Hrám aj počas oslabení a je to dôležité pre tím. Súperovi sa nepodarilo skórovať počas presiloviek, čo je dobré pre nás a verím, že takto budeme pokračovať aj ďalej. Cítim sa lepšie na ľade každý ďalší zápas, v ktorom hrám. Nemôžem však opísať moju hru, prehrali sme a je to ťažké pre tím," uviedol Nemec pre oficiálnu stránku. Kapitán domácich Nico Hischier nastúpil na svoj 400. zápas v kariére a zaznamenal v ňom asistenciu