Main Content

Pospíšil a Ružička zdolali finalistu NHL: Slovenský útočník ukončil čakanie na gól

utorok, 19. december 2023 11:41 | Autor: TASR

Martin Pospíšil a Calgary Flames
Martin Pospíšil a Calgary Flames | zdroj: TASR

Pospíšil ukončil dvanásťzápasové čakanie na gól, keď otvoril skóre zápasu. Dvadsaťštyriročný útočník sa presadil po rýchlom protiútoku, Anthonyho Stolarza prekonal bekhendovou strelou.

V tejto sezóne má po 20 zápasoch na konte 4 góly a 3 asistencie. Pospíšil nastúpil opäť v druhom útoku, odohral 12:04 minúty a okrem gólu zaznamenal aj plusový bod, tri hity a štyri strely. Jeho klubový spoluhráč Adam Ružička nebodoval v šiestom stretnutí v rade.

Tréner Ryan Huska ho zaradil opäť na pozíciu centra štvrtej formácie a strávil na ľade 7:20 minúty. O triumfe Calgary rozhodol v 44. minúte počas oslabenia kapitán Mikael Backlund a výsledok potvrdil v závere zápasu Blake Colman strelou do prázdnej brány, rovnako v početnej nevýhode. Prvou hviezdou duelu však bol brankár "plameňov" Jacob Markström, ktorý zneškodnil 33 striel. Švéd vynechal predchádzajúcich sedem zápasov pre zranenie prsta.

"Je to pre nás veľké víťazstvo. Bolo pekné vrátiť sa späť do bránky. Rozprávali sme sa v tíme po uplynulom domácom stretnutí (triumf 4:2 proti Tampe) a chceme vyhrať všetky štyri zápasy pred Vianocami," povedal Markström. Brankár domácich pochválil aj Backlund: "Bol skvelý. Chytal veľmi dobre, naozaj solídne. Je skvelé vidieť, že sa vrátil späť. Som za neho naozaj šťastný."