Main Content

Alexander Ovečkin s negatívnym rekordom v NHL! Čo má spoločné MacKinnon a Peter Šťastný?

nedeľa, 17. december 2023 11:20 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Útočník Colorada Nathan MacKinnom zaznamenal v nočnom zápase hokejovej NHL dve asistencie a bodoval v štrnástom dueli za sebou. Kanaďan dosiahol to, čo v klubovej histórii pred ním len Peter Šťastný. Avananche však prehrali s Winnipegom 2:6.

MacKinnon zaznamenal 14-zápasovú sériu s bodom tretíkrát v kariére, v histórii Avalanche/Quebec Nordiques dosiahol viac len Šťasný. Legendárny slovenský útočník zažil takúto sériu až päťkrát. Okrem toho sa MacKinnon stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý aspoň v desiatich sezónach mal minimálne 30 asistencií. Vyrovnal zápisy Michela Gouleta a Šťastného, rekordérom je Joe Sakic (18). Najdlhšie gólové suchoty v kariére NHL zažíva Alexander Ovečkin.

Kapitán Washingtonu neskóroval už v 12 zápasoch za sebou, v stretnutí proti Nashvillu (1:3) mal asistenciu. Kapitán Tampy Bay Steven Stamkos skóroval v presilovke na ľade Calgary (2:4) a ako siedmy aktívny hráč sa dostal na métu 400 bodov v početnej výhode. Hrdinom New Jersey bol Jack Hughes, ktorý druhým hetrikom v kariére zariadil víťazstvo Devils nad Columbusom 6:3.

Hughes strelil svoj 100. gól v profilige, predtým dal tri góly 26. novembra 2022 proti Washingtonu. Tréner "diablov" Lindy Ruff zaznamenal 850. víťazstvo a dostal sa na štvrté miesto histórie pred Kena Hitchcocka.