Main Content

Ktoré mladé hviezdy z NHL môžu ešte posilniť Kanadu na MSJ?

sobota, 16. december 2023 12:26 | Autor: Róbert Kalnický

Matthew Poitras
Matthew Poitras | zdroj: TASR

Na majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov Kanada nominovala zatiaľ len 22 hráčov. Na súpisku však môžu zapísať až 23 mien.

Zámorské médiá ihneď začali špekulovať o tom, ktoré mená by ešte mohli prísť v úvahu. Keďže Javorové listy berú na turnaj do Švédska len 12 útočníkov, je jasné, že tím by mohli doplniť ešte nejakí forwardi. V najlepšej hokejovej lige sveta prichádzajú do úvahy najmä dvaja hráči. Konkrétne sa jedná o Zacha Bensona a Matthewa Poitrasa.

Benson bol na tohtoročnom drafte zvolenýz trinásteho miesta. V súčanosti oblieka dres Buffala Sabres a v 21 zápasoch získal 10 kanadských bodov. Tým druhým adeptom je Matthew Poitras, ktorý hráva za Boston Bruins. 19-ročný forward v 26 stretnutiach pozbieral zatiaľ 12 kanadských bodov.

Teoretický je aj príchod Connora Bedarda. Draftová jednotka z roku 2023 je však v najlepšej hokejovej lige sveta naplno etablovaná a jeho príchod do Švédska sa neočakáva. Predsa len, jednalo by sa o krok späť, nakoľko Bedard patrí k najlepším hráčom už v súčasnej NHL.