Main Content

Martin Pospíšil sa proti šampiónom z Vegas ukázal vo výbornom svetle: Toto sú jeho čísla zo zápasu s Golden Knights

streda, 13. december 2023 08:00 | Autor: TASR

Martin Pospíšil a Calgary Flames
Martin Pospíšil a Calgary Flames | zdroj: TASR

Hokejisti Calgary v zostave s dvoma Slovákmi prehrali v zámorskej NHL vo Vegas 4:5 pp. Víťazný gól strelil trojbodový Mark Stone (2+1). Za hostí nastúpili Adama Ružička a Martin Pospíšil, ktorý zaznamenal asistenciu. Celkovo boli v noci na stredu v akcii štyria Slováci.

Arizona s Milošom Kelemenom prehrala na ľade Pittsburghu 2:4, Tampa Bay s Erikom Černákom zas nestačila vonku na Vancouver 1:4. Calgary vyhrávalo na ľade súpera v druhej tretine dvakrát o jeden gól. Predĺženie pre "plamene" však musel zachraňovať presne minútu pred koncom Jegor Šarangovič, Stone nakoniec rozhodol po 71 sekundách extračasu.

Pospíšil asistoval v 23. minúte pri góle Nazema Kadriho na 2:1, keď najprv zachránil útočné pásmo a následne poslal puk medzi kruhy. Bodoval tak prvýkrát po deviatich zápasoch a šiestykrát vo svojom 17. stretnutí. Na ľade strávil 11:57 minúty a pripísal si aj plusku, dva hity a dve strely na bránku. Jeho krajan a spoluhráč Ružička odohral 8:06 minúty s troma strelami.

Penguins zvíťazili v jedenástom vzájomnom zápase s Arizonou za sebou. Hostia zaznamenali štvrtú prehru v rade, domáci ukončili rovnako nepriaznivú šnúru práve proti Coyotes. Brankár domácich Connor Ingram dosiahol napriek trom inkasovaným gólom 93-percentnú úspešnosť so 40 zákrokmi. Jeho slovenský spoluhráč mal svoj druhý najnižší ice time v NHL, keď odohral len 5:53 minúty a pripísal si jednu strelu na bránku. Tampa išla do vedenia po 95 sekundách hry zásluhou Braydena Pointa, ďalší gól však už nepridala.

O necelých päť minút neskôr vyrovnal Andrej Kuzmenko a nasledoval čistý hetrik jeho spoluhráča Brocka Boesera. Černák hral v elitnej formácii a na ľade strávil 18:39 minúty. Zápas ukončil s mínuskou, dvoma trestnými minútami za držanie a rozdal tri hity.