Main Content

OFICIÁLNE: Fajnšmekri sa dočkajú! Leo Messi vyzve Cristiana Ronalda

utorok, 12. december 2023 12:19 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Americký futbalový klub Inter Miami oznámil dva prípravné zápasy v Saudskej Arábii proti Al-Hilalu a Al Nassru. Duely sú na programe 29. januára a 1. februára, kedy proti sebe nastúpia hviezdni Cristiano Ronaldo a Lionel Messi.

Vedenie zámorskej MLS avizovalo toto stretnutie už skôr, dátum však nebol známy. V prvom zápase sa Miami predstaví proti Al-Hilalu, kde pôsobí ďalší hviezdny kanonier Neymar. "Tieto zápasy sú pre náš tím dôležitým testom, ktorý nás obohatí na začiatku novej sezóny," uviedol Chris Henderson, športový riaditeľ klubu, pre AFP. Po dvoch stretnutiach na arabskom polostrove čaká Miami trip do Hongkongu, kde si zmeria sily s výberom tamojšej najvyššej súťaže (4.2.).

Nadchádzajúci ročník MLS sa začne koncom februára. Messiho budúcnosť bola po odchode z Paríža Saint-Germain spájaná aj s Al-Hilalom. V tíme pôsobí okrem Neymara aj srbský stredopoliar Sergej Milinkovič-Savič či Portugalčan Ruben Neves, ktorý hral predtým vo Wolverhamptone. S Ronaldom hrá v jednom tíme aj senegalský útočník Sadio Mane či Marcelo Brozovič, niekdajší hráč Interu Miláno.