Main Content

Juraj Slafkovský o prvej bitke v NHL: Mal som zatmenie, nerozmýšľal som nad ničím

nedeľa, 10. december 2023 10:23 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: X/Montreal Canadiens

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský premenil rozhodujúci samostatný nájazd a postaral sa tak o triumf Montrealu na ľade Buffala 3:2 po nájazdoch v nedeľnom zápase NHL. Obranca Martin Fehérváry asistoval pri úvodnom góle Washingtonu a pomohol k triumfu Capitals nad New Yorkom Rangers 4:0.

V akcii bolo až sedem Slovákov, pre chorobu vypadol tesne pred zápasom zo zostavy Calgary Martin Pospíšil a do NHL sa vrátil z farmy Marián Studenič (Seattle). Slafkovský premenil nájazd v štvrtej sérii, keď vydareným blafákom na bekhend prekonal Devona Leviho.

V prvých troch sa na oboch stranách presadili dvaja hráči, v štvrtej však neuspel na domácej strane John-Jason Peterka a Slafkovský tak pre Montreal zariadil už siedmu výhru v sezóne po predĺžení, alebo nájazdoch. Bol to jeho druhý nájazd v kariére a prvý úspešný. Devätnásťročný krídelník nastúpil opäť v prvom útoku s Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom a odohral jeden zo svojich najlepších zápasov v sezóne.

“Cítim sa sebavedomo, chcem mať čo najviac puk na hokejke a snažím sa tímu pomôcť. Hrám s najlepšími hráčmi v našom tíme, dostávam od nich skvelé prihrávky a ja chcem zasa vytvoriť dobré situácie pre nich,” povedal Slafkovský pre montrealgazzete.com. Mladý slovenský útočník strávil na ľade 18 minút a 10 sekúnd, zaznamenal jeden hit, dve strely, mínusku a prvýkrát v NHL sa pobil.

V 56. minúte zhodil rukavice po konflikte s obrancom Sabres Connorom Cliftonom za čo inkasoval trest na päť minút. Clifton vyprovokoval Slafkovského zákerným manávrom, keď mu zozadu strčil hokejku medzi nohy. Slovenský útočník si okamžite s provokatérom vybavil účty a hoci najskôr mal navrch skúsenejší Clifton, ten napokon skončil na chrbe pod Slafkovským. “Keď sa mela strhla, tak som mal zatmenie a nerozmýšľal som nad ničím. Išiel som tomu napred, bola to moja prvá bitka,” dodal Slafkovský, ktorý si zo šarvátky odniesol šrám pod ľavým okom.