Main Content

Posledný tradičný draft NHL spoznal svoje dejisko: Bude ním úžasná hala v Las Vegas

streda, 6. december 2023 10:04 | Autor: TASR

NHL
NHL | zdroj: NHL.com

Budúcoročný draft hokejovej NHL bude posledný centralizovaný a uskutoční sa vo sférickej budove MSG Sphere v Las Vegas. Od roku 2025 prechádza liga na model známy zo súťaže amerického futbalu NFL, kde draftuje každý tím na diaľku zo svojho sídla.

Novinky oznámil komisár NHL Gary Bettman. "Myslím si, že to bude veľmi sledovaná udalosť. Z pohľadu samotného draftu aj využitia Sphere. Veríme, že to bude zábavné, dramatické a presvedčivé," citovala Bettmana agentúra AP. Dejisko nadchádzajúceho draftu bolo otvorené v septembri a je najväčšou sférickou stavbou na svete.

Podľa Bettmana musí liga ešte dohodnúť zmluvné podmienky. Vedenie NHL oznámilo aj zvýšenie platového stropu na 87,7 milióna amerických dolárov či usporiadanie malého medzinárodného turnaja vo februári 2025. Ten má byť sprievodnou akciou pred ZOH v Cortine d'Ampezzo. Vedenie NHL, Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) však musí dovtedy dôjsť k spoločnému záveru o štarte ruských a bieloruských hráčov.