Main Content

Musí ísť opora FC Barcelona na operáciu?

pondelok, 4. december 2023 14:23 | Autor: TASR

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: FC Barcelona

Nemecký futbalový brankár Marc-Andre ter Stegen z FC Barcelona možno bude musieť podstúpiť operáciu chrbta. Informoval o tom denník Mundo Deportivo. V tíme úradujúceho španielskeho majstra vynechal uplynulé tri zápasy.

Zdroj uviedol, že predstavitelia Barcelony a lekári sa majú stretnúť v pondelok, aby rozhodli o ďalšom postupe. "V súčasnosti je na programe vyšetrenie. Zatiaľ nie je nič rozhodnuté, ale je čas zvážiť iné možnosti, pretože konzervatívna liečba neprináša očakávané výsledky."

Tréner Xavi Hernandez po nedeľňajšom zápase 15. kola, v ktorom Barcelona zdolala Atletico Madrid 1:0 uviedol: "Marc má nejaké bolesti chrbta a uvidíme, ako sa bude vyvíjať jeho zdravotný stav v ďalších týždňoch. Zatiaľ sa mu ich nepodarilo vyliečiť." Ter Stegen bol jednotkou nemeckej reprezentácie počas prípravných zápasoch v tomto roku.

Zranenie tridsaťjedenročného brankára môže ovplyvniť aj jeho pozíciu v národnom tíme počas domácich budúcoročných ME (od 14. júna do 14. júla 2024). Zároveň sa očakáva návrat Manuela Neuera, ktorý mal za sebou náročnú 10-mesačnú rekonvalescenciu po operácii nohy, ktorú si zlomil na decembrovej lyžovačke v minulom roku.

Agentúra DPA uviedla, že títo dvaja sa uchádzajú o post jednotky tímu. V otváracom zápase XVII. kontinentálneho šampionátu sa stretne organizátor Nemecko so Škótskom v piatok 14. júna v mníchovskej Allianz Aréne. V A-skupine ho čaká aj Maďarsko a Švajčiarsko.