Main Content

Bakoš je doma prorokom! Hetrikom rozhodol o triumfe proti Liptákom

nedeľa, 3. december 2023 19:38 | Autor: TASR

Martin Bakoš
Martin Bakoš | zdroj: TASR

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v nedeľňajšom zápase 24. kole Tipos extraligy nad HK 32 Liptovský Mikuláš 3:2.

Spišiaci potvrdili pozíciu najlepšieho tímu na domácom ľade, na ktorom triumfovali vo všetkých 12 doterajších dueloch. Útočník Martin Bakoš zaznamenal čistý hetrik. Hostia sa dostali do vedenia v 9. minúte, keď Alexander Avcin v presilovej hre prekonal brankára Filipa Suráka.

Spišiaci však o dve minúty vyrovnali, počas početnej výhody sa presadil Martin Bakoš a zaznamenal svoj prvý gól v sezóne. V 15. minúte domáci upravili na 2:1 a opäť bol strelcom presného zásahu Bakoš. Diváci čakali na ďalší presný zásah až do tretej časti. Igor Merežko našiel pred bránou úplne voľného Bakoša, ktorý skompletizoval hetrik. Liptovský Mikuláš o 57 sekúnd znížil na 2:3 vďaka Adriánovi Valigurovi, no to bolo z jeho strany už všetko.

Tipos extraliga – 24. kolo:

HK Spišská Nová Ves – HK 32 Liptovský Mikuláš 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Góly: 11. Bakoš (Kerbashian, Valach), 15. Bakoš (Archambault, Žiak), 48. Bakoš (Merežko, Archambault) – 9. Avcin (Vasilyev, Sukeľ), 49. Valigura (Tkáč, Vankúš). Rozhodovali: Korba, Štefík – D. Konc ml., Bogdaň, vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2612 divákov.

Spišská Nová Ves: Surák - Merežko, Ališauskas, Valach, Groch, Žiak, Romaňák, Vaverčák - Archambault, Nellis, Bakoš - Drábek, Kerbashian, Majdan - Vandas, Myklucha, Džugan - Danielčák, Bortňák, Vartovník - Zöld

Liptovský Mikuláš: Krasikov - Lalík, Mezovský, Vasilyev, Žilka, Fekiač, Hraško, Nátny - Lahtinen, Quince, Avcin - Berry, Egle, A. Nauš - Sukeľ, Uhrík, T. Nauš - Tkáč, Vankúš, Valigura