Main Content

Marián Studenič nastúpil za Seattle Kraken: Toto je hodnotenie jeho výkonu v Toronte

piatok, 1. december 2023 11:59 | Autor: TASR

Marián Studenič
Marián Studenič | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Marián Studenič absolvoval v noci na piatok v zámorskej NHL premiéru za Seattle, ktorý prehral v Toronte 3:4 pp a sn. V akcii bolo ďalších šesť Slovákov, ale do štatistík sa nezapísal ani jeden.

Pozornosť však upútal brankár Pittsburghu Tristan Jarry, ktorý strelil gól a spečatil víťazstvo Penguins 4:2 na ľade Tampy Bay. V zostave "bleskov" bol aj Slovák Erik Černák. Hetriky zaznamenali Mitchell Marner (Toronto), Tom Wilson (Washington) a Connor Dewar (Minnesota). Studenič sa stal prvým Slovákom v tíme, ktorý prišiel do elitnej súťaže len pred dvomi rokmi.

Na ľade bol 9:53 minúty, jedenkrát vystrelil na bránku a zaznamenal tri hity. Za domácich sa blysol hetrikom Mitchell Marner, ktorý premenil aj svoj nájazd v rozstrele. O víťazný sa postaral Auston Matthews. Marner ukončil osemzápasové čakanie na gól a tešil sa z druhého hetriku v kariére. "Snažil som sa v každom zápase odovzdať maximum, ale nebol som v poslednom čase spokojný so svojimi výkonmi. Verím, že ma tento zápas nakopne," povedal Marner pre nhl.com. Za Maple Leafs odviedol penzum práce i brankár Joseph Woll, ktorý vykryl 37 striel.

V rozstrele prekonaný nebol a v samotnom dueli nestačil dvakrát na Jareda McCanna. Studenič nastúpil s číslom 43 vo štvrtej formácii s Pierrom-Edouardom Bellemarom a Kailerom Yamamotom, klub ho povolal z farmy po tom, ako sa zranil Jaden Schwartz. Napriek menšimu "ice-timu" bol Studenič na ľade viditeľný a za výkon si vyslúžil pochvalu od médií