Main Content

Kelemen v NHL nastúpil proti Černákovi: Lepšie to dopadlo pre slovenského útočníka

streda, 29. november 2023 08:33 | Autor: TASR

Kelemen
Kelemen | zdroj: Twitter

Hokejisti Arizony v zostave so slovenským útočníkom Milošom Kelemenom zvíťazili v noci na stredu v zámorskej NHL nad Tampou Bay 3:1.

V drese hostí, ktorí prehrali druhý zápas za sebou, sa predstavil obranca Erik Černák. Tréner John Hynes zažil úspešnú premiéru na striedačke Minnesoty, hráči Wild v prvom zápase pod jeho vedením zdolali St. Louis 3:1 a zastavili sériu siedmich prehier. Coyotes zvíťazili v druhom stretnutí za sebou, dvomi gólmi sa pod výhru podpísal Michael Carcone.

Brankár "kojotov" Connor Ingram predviedol 31 úspešných zákrokov a pripísal si aj asistenciu. Kelemen odohral vo štvrtom útoku domácich 7:2 minúty aj s jednou strelou na bránku a dvoma bodyčekmi. "Hrali sme veľmi dobre v obrane, podržal nás aj brankár, ktorý predviedol niekoľko dôležitých zákrokov. Našli sme spôsob, ako streliť kľúčové góly v dôležitých momentoch," uviedol Andre Tourigny, kouč Arizony.

Černák, ktorý nastúpil tradične v druhej obrannej dvojici Tampy s Michailom Sergačovom, si počas 20:33 min. na ľade pripísal mínusový bod, vyslal dve strely na bránku a zblokoval dve strely súpera.