Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 24. kola Corgoň ligy - sobota

sobota, 31. marec 2012 12:19 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 24. kola Corgoň ligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 24. kola Corgoň ligy - sobota | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na dnešné zápasy Corgoň ligy. Pomaly začína ísť do tuhého a každý bod sa bude rátať dvojnásobne. Prinášame vám prehľad k piatim zápasom 24. kola Corgoň ligy.



Tatran Prešov - MŠK Žilina

Sobota 31. marca  o 14:30 h, rozhodujú Matúš - Bobko, Borsányi

Tieto dve mužstvá sa už poznajú priam dokonale, veď sa v sezóne stretli už 4-krát. Mierne úspešnejšia je Žilina, pretože vtedajší zverenci Štefana Tarkoviča vyhrali iba raz. No Prešov momentálne trénuje Serhij Kovalec a bývalý prešovský tréner už sedí ako asistent na lavičke Žiliny. Svojich bývalých zverencov má určite dobre zmapovaných a tým terajším preto odovzdá cenné rady. Žilina stratila v Zlatých Moravciach nielen prvé jarné body, ale aj dvojicu kľúčových hráčov (Pečovský, Piaček) kvôli kartám. Prešovčania sa vracajú po tripe na západnom Slovensku na svoj štadión s dvoma bodmi, keď hlavne v poslednom priamom súboji o záchranu si udržali Dunajskú Stredu na dištanc. Prešov je v tabuľke domácich zápasov až predposledný, kým Žilina je najúspešnejšie mužstvo na ihriskách súperov. Odkedy sa Prešov vrátil do najvyššej súťaže doma so Žilinou neprehral a body stratil iba na začiatku tejto sezóny. No aj tento zápas si môžu Žilinčania skôr zapísať do kolónky prehier, keď nevyužili pokutový kop a vyše polčasovú presilovku.

Chýbajú
Prešov: Torres, P.Petráš (zranenie), Krajník (trest)
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Šulek, Ofori, Ceesay (zranenie), Bello, Leitner (otázny štart), Pečovský, Piaček (trest)

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Piter-Bučko, Štetina , Krob – Lipták – Papaj, Katona, Zošák – Střihavka, Guba
Žilina: Krnáč – Angelovič, Mabouka, Akakpo, Nunes – Gergel –  Pich, Barčík, Škriniar, Deza – Majtán


Ako tipovať - Zápas predposledného mužstva s prvým, by mal mať jasného favorita. No Žilina v Prešove nevyhráva a teraz nebude mať k dispozícií ani kľúčových hráčov. Preto prekvapenie, by nebolo ani prekvapením (tip 1X je za kurz 1,67).



MFK Košice - Spartak Trnava

Sobota 31. marca  o 14:30 h, rozhodujú P. Hrčka - Brendza, Tomčík


Do metropoly východu Slovenska pricestuje Trnava, ktorá sa v posledných dvoch zápasoch gólovo utrhla a trojku by chcela nastrieľať aj dnes. No domáci Košičania budú určite proti, pretože v domácom prostredí na jar iba prehrávali a obe prehry boli nešťastné, keď určite neboli horší ako ich súperi (Slovan a Trenčín). Obe mužstvá sú v tabuľke tretie, kým Trnava odvrchu, tak Košice odspodu. No vzájomné zápasy v tejto sezóne až taký tabuľkový rozdiel neukazujú a Trnava mala dosť roboty na zisk 4 bodov, keď strelila iba o gól viac. Košiciam sa v posledných sezónach proti tomuto súperovi moc nedarilo, pretože posledné víťazstvo nad Trnavou bude mať už takmer 3 roky. Trnava dokázala doteraz získať o 6 bodov viac na ihriskách súperov, ako Košice doma.

Chýbajú
Košice: U. Matič (zranenie), Diaby (otázny štart)
Trnava: Koubský, Naumov, Kaščák (zranenie), Tomaček (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Isola, Šinglár – Pačinda, K. Kuzma, Viazanko – Diaby
Trnava: Kamenár – Habánek, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan, Čarnota – Procházka, Gašparík, Bicák – Vyskočil


Ako tipovať- Ak Košice opäť prehrajú, bude to ich tretia prehra v rade celkovo aj na domácom ihrisku. A to určite nechcú a spravia všetko pre úspech. Nemali šťastie v prehratých zápasoch, ktoré mala naopak Trnava naposledy a preto sa môže situácia otočiť. Remíza sa javí ako dosť pravdepodobná (kurz 2,9).



FC Nitra - Zlaté Moravce

Sobota 31. marca  o 17:30 h, rozhodujú Mastiš - T. Somoláni, D. Hrčka

Pod Zoborom sa odohrá derby na ktoré sa tešia obe strany. Domáci ale skôr zúfajú, že musia hrať opäť doma, kde dokázali vyhrať iba jeden zápas (v 5.kole s Dunajskou Stredou 2:0) a to je už poriadne dávno. Navyše ak dnes nevyhrajú, tak príležitosť by mali najbližšie práve až proti poslednému mužstvu tabuľky. O motiváciu majú teda postarané, no hostia svoju kožu lacno určite nepredajú. Navyše sa nemajú čoho báť, pretože v Nitre už v tejto sezóne najtesnejším rozdielom vyhrali. Domácim vypadol pre zranenie Brazílčan Cléber, ale zároveň ich teší stále sa zlepšujúca forma Guinejčana Soumaha. Ak sa k nemu pridajú na krídlach efektivitou aj domáci odchovanci Boszorád s Kolárom, môže byť nitrianske vedenie útoku konečne vyvážené. Hostia sa budú spoliehať opätovne na svojich poctivých hráčov a veriť, že v zápase nájdu strelca, pretože vysloveného kanoniera nemajú.

Chýbajú
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý, Cléber (zranenie) Murín, Moravčík (otázny štart), Čirik (trest)
Zlaté Moravce: L. Kováč, Pilát (zranenie), Husár (choroba), Brčák, Bernáth (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Nitra: Hroššo – Kaspřák, Murín, Tóth, Harbuľák – Šimončič –  Boszorád, Gajdoš, Kolár – Soumah – Kroupa
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Majerník, Farkaš, Chren – Paur, Pavlovič – Orávik, Babic, Hruška – Hodek


Ako tipovať -Derby nemá favorita a tak ťažko tipovať víťaza. Nitre sa doma vôbec nedarí a Zlaté Moravce tiež nemajú oslnivú formu. Preto odporúčane tip na maximálne 2 góly v zápase (kurz 1,6). Pretože viac ako 2 (konkrétne 3) padli v ich 14 vzájomných zápasoch iba 2-krát.



AS Trenčín - MFK Ružomberok

Sobota 31. marca  o 17:30 h, rozhodujú Sedlák - Mókoš, Jenčura

Trenčania pomaličky ale isto začínajú napĺňať rolu jarného koňa súťaže. Posledné dva zápasy odohrali vonku a doviezli si z nich 4 body, ale hlavne prvé víťazstvo z ihrísk súperov. To im môže psychicky veľmi pomôcť a keď to skombinujú so svojou výhodou, ktorú predstavuje ich umelý trávnik, majú sa diváci spod hradu Matúša Čáka na čo tešiť. Naopak Ružomberok si opäť postavil nereálne ambície, ktoré ho samé udlávili a nervozitu zvyšujú aj netrpezlivý funkcionári. Krěčkovo kúzlo je už zabudnuté a dokonca sa začína spomínať jeho koniec na ružomberskej lavičke. Nevedno či mu pomôže remíza 1:1, pretože takýto bol rezultát vzájomných zápasov týchto mužstiev v sezóne. Dokonca už ide o súboj tabuľkových susedov a Trenčín má tak ideálnu príležitosť sa dostať k Ružomberku na tesný kontakt. Domácim nebude chýbať nikto a hostia budú musieť na novo poskladať ľavú stanu ich zostavy.

Chýbajú
Trenčín: nikto
Ružomberok: Gallo, Oboya, Jurkemik, Hoferica (zranenie)

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Diakité, Holúbek – Baez – Peltier, Štefánik, Hlohovský – Salinas – Štyvar
Ružomberok: Zich – P. Maslo, Kostelný, Greššák, J. Chovanec – Lásik – Skalák, Serečin, Ďubek – Markovič – Masaryk

Ako tipovať - Bude to ofenzívny futbal, pretože tak hrajú v poslednej dobe obe mužstvá. Pohoda je na domácich kopačkách a to Trenčín stavia do pozície favorita (kurz 2,3). A kto má rád odvážne tipy, tak skúsi vsadiť aspoň na 4 góly v zápase (kurz 3,4).



Dunajská Streda - Banská Bystrica


Sobota 31. marca  o 17:30 h, rozhodujú Jaška - R. Sluk, Lieskovský

Za Žitnom ostrove pôjde o súboj mužstiev ktorým to na jar vôbec nejde. Spolu nazbierali iba 6 bodov, čo nestačilo na ambície ani jedného z nich. Domáci sa pred každým zápasom nádejajú, že práve tento zápas bude ich zlomovým, keď sa všetko na dobré obráti. Ale už skutočne nemajú na čo čakať, pretože kvalita súperov sa bude v ich prípade každým kolom iba zvyšovať a psychika tiež urobí svoje. Banská Bystrica nezvládla posledné 2 zápasy doma a hlavne nad prehrou s Trnavou 0:3 krútia hlavami doteraz. Od ich mladého mužstva sa ale zázraky rozhodne čakať nedajú. No proti ak si nebudú veriť proti Dunajskej Strede, tak už snáď proti nikomu. Nielen postavenie ich súpera v tabuľke, ale hlavne vzájomné zápasy ich musia posmeľovať. Dunajská Streda totiž vyhrala nad Banskou Bystricou naposledy pred 3,5 rokom a odvtedy iba 3 body za remízy.

Chýbajú
Dunajská Streda: P. Ďurica, Prodanovič, Z. Németh, Králik (zranenie)
Banská Bystrica: Augustín, Vajda, Faško (zranenie)

Predpokladané zostavy
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Marcin, Huber, Laštovka – Boya, Lénárth – Kabele, Tchami, Matůš – Delarge
Banská Bystrica: Belic – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko – Pančík, Považanec, Hlinka, Brašeň – Laksík, Matúš


Ako tipovať -
Ak chce Dunajská Streda reálne pomýšľať na záchranu musí konečne vyhrať a už nebude mať veľa takých dobrých príležitostí ako dnes. Zápas veľmi ovplyvní prvý gól a to si uvedomujú obaja tréneri, preto to žiadne strelecké dostihy nebudú. Padnú maximálne 2 góly (kurz 1,6).