Main Content

Toto sú najlepší hráči týždňa v NHL: Mená, ktoré vás neprekvapia

pondelok, 27. november 2023 20:08 | Autor: TASR

Juuse Saros
Juuse Saros | zdroj: TASR

Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočníci Connor McDavid z Edmontonu, Nikita Kučerov z Tampy Bay a brankár Nashvillu Juuse Saros.

Informovala o tom oficiálna webstránka súťaže. Prvou hviezdou sa stal McDavid, ktorý mal prsty v 12 z 19 gólov Oilers. Dvadsaťšesťročný kapitán sa v uplynulom týždni podieľal na dvoch triumfoch svojho tímu. Celkovo nazbieral v štyroch zápasoch 12 bodov (3+9).

Najvýraznejší bodový zápis zaznamenal pri vysokom víťazstve nad Anaheimom (8:2), keď strelil gól a pridal štyri asistencie. Kučerov sa blysol šiestimi bodmi (2+4) pri triumfe Lightning nad Carolinou (8:2). Vo zvyšných dvoch dueloch získal ešte dve asistencie.

Ruský útočník bodoval v piatich stretnutiach za sebou a s bilanciou 15 gólov a 20 asistencií je na čele produktivity súťaže, vedie aj poradie kanonierov. Saros je dôležitým článkom skvelej fazóny Nashvillu. Fínsky brankár pridal počas týždňa ďalšie tri víťazstvá a Predators neprehrali v piatich dueloch v sérii, z toho štyrikrát chytal Saros a raz Kevin Lankinen.