Main Content

Connor McDavid počas víkendu získal 9 bodov: Ovládne čoskoro produktivitu NHL?

pondelok, 27. november 2023 09:54 | Autor: TASR

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

McDavid počas uplynulého víkendu deviatimi bodmi režíroval víťazstvá Edmontonu na ľade Washingtonu (5:0) a nad Anaheimom (8:2).

V prvom zápase mal štyri asistencie, v druhom si tento výkon zopakoval a pridal k nemu aj gól. Najproduktívnejší hráč uplynulej sezóny si deviatimi bodmi v uplynulých dvoch stretnutiach významne vylepšil štatistiky, v ktorých má po 18 zápasoch sezóny 25 bodov (7+18). Zámorské médiá pripomenuli, že ešte pred týždňom bol na 108. mieste produktivity celej súťaže, po zápase s Wild sa s ďalšími tromi hráčmi delí o 13. pozíciu.

Na lídra Nikitu Kučerova stráca 10 bodov. McDavid je zároveň druhý aktívny hráč, ktorý mal v dvoch zápasoch za sebou minimálne štyri asistencie. Prvým je Nicklas Bäckström z Washingtonu. V nočných zápasoch NHL dosiahol míľnik aj útočník Nashvillu Filip Forsberg.

K víťazstvu nad Winnipegom 3:2 prispel jednou asistenciou a na konte má už 25 bodov. V klubovej histórii Predators ide o vyrovnanie rekordu v úvodných 20 zápasoch sezóny. Rovnaký bodový súčet mal po dvoch desiatkach duelov aj útočník Steve Sullivan v sezóne 2006/2007