Main Content

David Perron s krásnym jubileom v NHL: Detroit Red Wings hrá výborný hokej

pondelok, 27. november 2023 09:52 | Autor: TASR

David Perron
David Perron | zdroj: TASR

Kanadský hokejový útočník David Perron z Detroitu sa dvomi gólmi do bránky Minnesoty dostal na métu 300 presných zásahov v základnej časti NHL. Dočkal sa jej vo svojej 17. sezóne a 1075. zápase. Vydarený víkend má za sebou útočník Edmontonu Connor McDavid, ktorý nazbieral v dvoch zápasoch deväť kanadských bodov za gól a osem asistencií.

Perron skóroval v 5. a v 42. minúte duelu, v ktorom Red Wings triumfovali 4:1. Bol to pre neho prvý dvojgólový večer v sezóne, skóroval aj v predošlom zápase proti Bostonu. Pred stretnutím s Wild mu pracovník oddelenia pre styk s médiami pripomenul, že mu chýbajú dva góly k uzavretiu tretej stovky. "Povzbudilo ma to. Napokon sa to podarilo už dnes, je to skvelý pocit. So spoluhráčmi sme predviedli niekoľko pekných akcií, ktoré som mal možnosť zakončiť. Som rád, že je to už za mnou a že sa darí aj tímu," uviedol Perron po treťom víťazstve Red Wings za sebou.

Perrona, ktorý v roku 2019 získal Stanleyho pohár v drese St. Louis Blues, pochválil aj tréner Detroitu Derek Lalonde: "Poháňa nás jeho vášeň víťaziť. Neviem, či som mal do činenia s viac ctižiadostivým hráčom. Je niekto, koho sme ako organizácia naozaj potrebovali."