Main Content

Real Madrid je tam, kam patrí! Avšak, prvé miesto môže prevziať opäť Girona

pondelok, 27. november 2023 09:22 | Autor: TASR

Jude Bellingham
Jude Bellingham | zdroj: TASR

Futbalisti Realu Madrid poskočili po 14. kole na prvé miesto španielskej La ligy. V nedeľňajšom stretnutí potvrdili pozíciu favorita, keď na ihrisku Cadizu triumfovali 3:0.

Na prvom mieste majú náskok jeden bod na Gironu, ktorú však v pondelok čakala dohrávka kola proti Atleticu Bilbao. Útočník Realu Rodrygo sa na víťazstve podieľal dvoma gólmi a aj prihrávkou na presný zásah Judea Bellinghama, ktorý uzavrel skóre.

Cadiz nezvíťazil už v deviatom zápase po sebe a v 20-člennej tabuľke mu so ziskom 10 bodov patrí priebežné 16. miesto. Hráči Realu Sociedad San Sebastian zvíťazili nad FC Sevilla 2:1. Sevilla nevyhrala už v siedmom stretnutí po sebe a po 13 zápasoch má na konte 12 bodov.

San Sebastian si víťazstvom upevnil pozíciu v prvej šestke tabuľky. Duel sa v 88. minúte predčasne skončil pre obrancov Sevilly Sergia Ramosa a Jesusa Navasa. Prvý menovaný dostal červenú kartu po faule na Braisa Méndeza na hranici šestnástky, Navas za následné protesty.

Hráči FC Villarreal zvíťazili nad CA Osasuna 3:1. Všetky góly padli až po prestávke, hetrikom sa na víťazstve domácich podieľal útočník Jose Luis Morales. Pre Villarreal to bolo prvé víťazstvo po dvoch prehrách, Osasuna nezvíťazila už v štyroch dueloch po sebe. Villareal má po 14 odohratých zápasoch 15 bodov, Osasuna o jeden menej.