Main Content

Arizona mu poriadne chutí! Kopitar nazbieral proti Coyotes už 100 bodov

utorok, 21. november 2023 15:00 | Autor: TASR

Anže Kopitar
Anže Kopitar | zdroj: TASR

Slovinský hokejista Anže Kopitar prispel gólom k víťazstvu Los Angeles nad Ariznou (4:1) a nazbieral proti tomuto súperovi už 100 bodov v kariére.

Ďalšími spomedzi aktívnych hráčov so 100 alebo viac bodmi proti jednému tímu sú už len Alexander Ovečkin z Washinghtonu a Sidney Crosby s Jevgenijom Malkinom z Pittsburghu. Ďalší dlhoročný líder tímu Drew Doughty odohral svoj 1112. duel za Kings, čím sa posunul v počte zápasov za organizáciu pred Davea Taylora. Pred 33-ročným americkým obrancom sú už len bývalý útočník Dustin Brown (1296) a Kopitar (1309). Výbornú formu má český útočník David Pastrňák, ktorý ťahá sedemzápasovú bodovú sériu, počas ktorej nazbieral 15 bodov (4+11).

Ani jeho gól a asistencia však nezabránili prehre Bostonu na ľade Tampy Bay (4:5 pp). V drese domácich sa stal kapitán "bleskov" Steven Stamkos štvrtým aktívnym hráčom NHL, ktorý nazbieral aspoň 40 bodov v dueloch proti minimálne 14 tímom profiligy. Pridal sa k Ovečkinovi (14), Crosbymu (15) a Malkinovi (16). Ďalší rekord prekonal kapitán Connor McDavid, ktorý zaznamenal tretí gól v kariére z trestného strieľania, čo je najviac v histórii Edmontonu Oilers.