Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (17.11.): NHL Global Series, rošády na Liptove i prestup Franka Vatrana

piatok, 17. november 2023 13:54 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Honzek
Samuel Honzek | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Liptáci predstavili novú posilu

HK 32 Liptovský Mikuláš sa dohodol na kontrakte so slovenským útočníkom Tomášom Naušom. Martinský rodák v doterajšom priebehu sezóny neodohral zatiaľ v žiadnom tíme viac ako jedno stretnutie, no teraz prichádza do najvyššej súťaže. Vlani pôsobil v rodnom Martine, no po zániku HK Martin ostal bez angažmánu.

NHL Global Series odštartovalo

V Štokholme včera o 20:00 odštartoval NHL Global Series. Stretnutie medzi Ottawou Senators a Detroitom Red Wings prinieslo mnoho zaujímavých okamihov a veľa strelených gólov. Z triumfu sa napokon tešili hráči Ottawy, ktorí v skvelej atmosfére v Avicii Arene porazili Red Wings 5:4 po predĺžení.

Evan Wardley má nový klub

Len pred pár dňami Liptovský Mikuláš rozviazal spoluprácu s kanadským obrancom Evanom Wardley. 29-ročný rodák z Calgary však dlho bez pôsobiska neostal. Na spolupráci do konca aktuálneho ročníka sa dohodol s účastníkom Ice Hockey League Vienna Capitals.

Opustí Vatrano Anaheim?

Americký hokejový útočník Frank Vatrano je blízko k odchodu z Anaheimu Ducks. Interes o služby skvelého rýchlonohého útočníka prejavujú hneď dva tímy. Tým prvým je Carolina Hurricanes, no interes majú aj zástupcovia New Yorku Islanders. V minulosti Vatrano pôsobil v New Yorku Rangers, Floride Panthers či Bostone Bruins. 

Skvelá správa pred MSJ

Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov sa pomaly, ale isto blížia. Zo zámoria prichádza skvelá správa, ktorá sa dotýka slovenského reprezentačného útočníka Samuela Honzeka. Podľa správ z klubu Vancouveru Giants by sa do konca novembra mohol mladý Slovák draftovaný Calgary Flames vrátiť do zápasového kolotoča.