Main Content

Fantastický Erik Černák! Ubránil Bedarda a pridal aj kanadský bod. Ako sa darilo ďalším?

piatok, 17. november 2023 07:54 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Slovenský obranca Erik Černák zaznamenal asistenciu pri víťaznom góle hokejistov Tampy Bay, ktorá v noci na piatok uspela v NHL na ľade Chicaga 4:2. O rozhodujúci presný zásah sa v 52. min postaral Černákov kolega z prvej obrannej formácie Victor Hedman a zvýšil na 3:2.

V poslednej minúte ešte Brandon Hagel do prázdnej bránky zavŕšil skóre. Klub z Floridy zabodoval prvýkrát po troch dueloch. Draftová jednotka 2023 Connor Bedard vyšla bodovo naprázdno. Černák sa úspešne vrátil na ľad po jednom stretnutí, ktoré vynechal pre zranenie v hornej časti tela. V sezóne si pripísal štvrtú asistenciu, mal tri plusové body a raz vystrelil na bránku a pripísal si aj dva hity. Na ľade strávil 20 minút a 8 sekúnd.

"Blesky" zastavili sériu troch prehier, gólom a dvoma asistenciami prispel k víťazstvu Brayden Point. Juraj Slafkovský si v drese Montrealu zahral proti lídrovi ligy Vegas, no Canadiens doma podľahli 5:6 a slovenský útočník nebodoval. Slafkovský nastúpil opäť v druhom útoku, na ľade bol 13 minút a 39 sekúnd. Štatistiky kanadského bodovania si nevylepšili ani Adam Ružička s Martinom Pospíšilom, Calgary však dokázalo zdolať Vancouver 5:2.

Ružička za stavu 1:1 trafil žrď, pri jeho vylúčení v prvej tretine dostal Canucks do vedenia Elias Pettersson. Počas desiatich minút na ľade zaznamenal Ružička tri strely. Pospíšil sa predstavil v druhej formácii, odohral 12 a pol minúty a dvakrát putoval na trestnú lavicu za hrubosť a nedovolené bránenie. Prvýkrát po troch zápasoch nebodoval.