Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (14.11.): Čerstvá krv v Humennom, nový klub Rahma i úpadok hráča NHL

utorok, 14. november 2023 10:59 | Autor: Róbert Kalnický

Robin Rahm
Robin Rahm | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nový kouč Humenného

HC 19 Humenné našlo náhradu za odvolaného trénera Andreia Parfjonova. Posledný tím Tipos Extraligy vo zvyšku sezóny povedie český lodivod Martin Štrba, ktorý naposledy viedol český druholigový Prostějov. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Jack Studnicka na waiver listine

Vancouver Canucks sa rozhodol umiestniť kanadského útočníka Jacka Studnicku na waiver listinu. Kanaďan nepodával v prvom tíme dostatočne dobré výkony a v piatich stretnutiach strelil jediný gól. Na farme v AHL by však mohol nájsť stratenú pohodu.

Olli Juolevi v novom klube

Fínsky hokejový obranca Olli Juolevi sa v posledných rokoch trápi. Draftová päťka z roku 2016 mení opäť dres. Po nevydarených pôsobeniach vo Vancouveri, na Floride či Detroite odohral rok na farme v San Diegu. Od sezóny 2023/2024 pôsobí v Európe. Ročník odštartoval vo farbách švédskej Timry, no už je hráčom Tappary Tampere.

Robin Rahm si našiel zamestnávateľa

Nového zamestnávateľa si našiel aj skúsený Švéd Robin Rahm. Slovenský majster so Zvolenom sa presúva do Slovinska. Novým pôsobiskom skúseného 37-ročného gólmana je Olimpija Ľubľana. Vlaňajší ročník po konci v Banskej Bystrici strávil Rahm vo farbách KalPy Kuopio.

Niederreiter má o zmluve jasno

Švajčiarský hokejový útočník Nino Niederreiter má o novej zmluve jasno. Skúsený forward chce s Winnipegom podpísať kontrakt na štyri roky, počas ktorého by mal zarobiť 4 až 5 miliónov dolárov za sezónu. Otázny je postoj vedenia Jets, ktoré mu zatiaľ ponuku nedalo.