Main Content

V ktorom tíme NHL by sme najbližšie mohli uvidieť slovenský tandem?

pondelok, 13. november 2023 12:28 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Pospíšil a Calgary Flames
Martin Pospíšil a Calgary Flames | zdroj: TASR

Slovenký hokej sa v uplynulých dňoch teší z výborného tandemu v Calgary Flames. Po roku a pol opäť do zápasov nastupujú dvaja hráči v jednom tíme.

Jedná sa o Martina Pospíšila a Adama Ružičku. Obom sa pri tom darí náramne. Najmä prvý menovaný zažíva vstup do NHL ako zo sna. Predstavil sa v štyroch zápasoch, v ktorých strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. V organizácii Flames s jeho výkonmi panuje spokojnosť a hovorí sa o tom, že by sa mohol v prvom tíme udržať ešte dlhšie. Kde by sme uvidieť ďalší slovenský tandem?

Ako reálna alternatíva sa momentálne ukazuje Montreal Canadiens. V tíme Habs pôsobí draftová jednotka Juraj Slafkovský a v OHL sa výborne ukazuje Filip Mešár. Popradský rodák klope na dvere AHL, no nie je vylúčené, že v budúcnosti by mohol naskočiť aj do prvého tímu. Jeho progres je výborný a v zámorí z neho majú radosť. Otázne je, či sa v tejto sezóne dostane už medzi mužov.

Okrem iného, šanca je aj v St. Louis Blues. Bluesmani počas tohto leta draftovali tandem Dalibor Dvorský a Juraj Pekračík. Obaja hráči nastupujú v zámorských juniorkách, no majú potenciál stať sa hráčmi prvého tímu. Najmä v prípade Dvorského sa hovorí o tom, že do dvoch-troch rokov by mohol byť pevnou súčasťou prvého tímu Blues.

Treťou organizáciou je Chicgao Blackhaws. Hawks taktiež tento rok draftovali dvoch hráčov. Tandem Adam Gajan a Martin Mišiak sľubuje kvalitu. Dôležité však je, akým smerom sa bude vyvíjať ich vývoj v juniorských ligách.