Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (11.11.): Trejd v Extralige, nový tím Tomáša Klímu. Ktorý hráč by mal byť istotou smerom k MS?

sobota, 11. november 2023 21:08 | Autor: Róbert Kalnický

Peter Čerešňák
Peter Čerešňák | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Trejd medzi Bystricou a Slovanom

V slovenskej najvyššej súťaži sa dnes odohral trejd. Banská Bystrica poslala do Slovana Bratislava útočníka Romana Žitného. Opačným smerom putuje český forward Alex Výhonský. Obaja hokejisti svojich nových zamestnávateľov už poznajú, nakoľko v nich pôsobili už aj v minulosti.

Čerešňák istotou smerom k MS

Obranca Peter Čerešňák by mal byť jedným z prvých mien, s ktorými sa počíta na pozáciu účastníka svetového šampionátu v Česku. Potvrdil to asistent Craiga Ramsayho Peter Frühauf v pozápasovom rozhovore na Nemeckom pohári. Čerešňák v stretnutí proti Dánom zapísal tri asistencie.

Tomáš Klíma v TIPOS SHL

Slovenský hokejový útočník Tomáš Klíma sa presúva do Tipos Slovenskej hokejovej ligy. Skúsený forward s tvrdou strelou sa stal novou posilou HC Prešov. Ročník odštartoval vo farbách Litptovského Mikuláša, no vo farbách Liptákov si nenašiel stabilné miesto na súpiske.

Montreal má záujem o hráča Oilers

Montreal Canadiens začal rokovania ohľadom možného trejdu jedného zo svojich brankárov do Edmontonu Oilers. Vedenie Habs si vyhliadlo kanadského útočníka Kailera Yamamota, ktorý by mal byť súčasťou trejdu. Zatiaľ však žiadne detaily známe nie sú.

Ďalšia tragédia v Česku

Český hokej sa spamätáva z druhej tragickej udalosti v priebehu pár dní. Za zatiaľ neznámych, no hlavne záhadných okolností zomrel v naštartovanom aute pred nákupným centrom v Prostějove nádejný útočník Alexander Koutný (†18).