Main Content

Martin Fehérváry má problém! Slovenský obranca v NHL predviedol kvalitný výkon, ale zápas nedohral

sobota, 11. november 2023 12:01 | Autor: TASR

Martin Fehérváry
Martin Fehérváry | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Martin Fehérváry si pripísal druhý bod v prebiehajúcej sezóne NHL, keď sa v noci na sobotu jednou asistenciou podieľal na víťazstve Washingtonu nad New Jersey 4:2.

Zápas však nedohral, v druhej tretine odstúpil z hry pre bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Svoj druhý gól v premiérovom profiligovom ročníku strelil útočník Martin Pospíšil, aj vďaka jeho presnému zásahu vybojovalo Calgary bod na ľade Toronta, kde vyrovnalo z 1:4 na 4:4 a napokon prehralo 4:5 až po nájazdoch.

Fehérváry bodoval v druhom stretnutí za sebou a opäť získal asistenciu, keď prihral na gól Beckovi Malenstynovi. Slovenský bek nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals so skúseným Johnom Carlsonom, ale strávil na ľade len 10:40 minúty, počas ktorých zaznamenal dve strely, jeden hit a dva plusové body. Dvadsaťštyriročný zadák sa zranil pravdepodobne po strete s Dawsonom Mercerom v 33. minúte, po ktorom mal zjavný problém s pravou nohou. Do tretej tretiny už nenastúpil.

"Nie je to ideálne, ešte to vyhodnotíme. Máme v defenzíve ťažkosti," uviedol pre klubový web tréner Spencer Carbery. Fehérváry by mohol na maródke doplniť ďalších zranených obrancov "Caps" Joela Edmundsona a Trevora van Riemsdyka. V piatok sa zranil aj Švéd Ramus Sandin, u neho sa však očakáva, že bude v poriadku.