Main Content

Didier Deschamps nominoval: Francúzi sú nesmierne silní, nechýba hviezdny mladík

piatok, 10. november 2023 14:29 | Autor: TASR

Didier Deschamps
Didier Deschamps | zdroj: TASR

V nominácii futbalistov Francúzska na nadchádzajúce dva zápasy kvalifikácie ME je aj 17-ročný stredopoliar Warren Zaire-Emery z Paríža St. Germain.

Tréner Didier Deschamps s ním počíta v dueloch proti outsiderovi B-skupiny Gibraltáru (18. novembra) a Grécku (21.), pričom jeho zverenci majú po šiestich zápasoch plný počet bodov a istý postup. Zaire-Emery strelil v 10 ligových zápasoch dva góly, ku ktorým pridal dve asistencie. Najvýraznejšie zaujal pred mesiacom, keď k víťazstvu PSG v Lige majstrov nad AC Miláno 3:0 prispel dvoma asistenciami. "Je tu s nami, pretože má to, čo je potrebné na to, aby podával výkony na najvyššej úrovni, aj keď je na jeho pozícii konkurencia," povedal Deschamps.

Zaire-Emery bol v nedávnom období kapitán francúzskej "dvadsaťjednotky" pod vedením Thierryho Henryho, so "sedemnástkou" triumfoval na ME. Vo francúzskej lige debutoval v ročníku 2022/2023 a stal sa najmladším hráčom v histórii PSG.

Nominácia Francúzska na kvalifikačné zápasy ME proti Gibraltáru a Grécku:

brankári: Alphonse Areola (West Ham), Mike Maignan (AC Miláno), Brice Samba (Lens) obrancovia: Jonathan Clauss (Marseille), Lucas Hernandez (PSG), Theo Hernandez (AC Miláno), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), William Saliba (Arsenal), Jean-Clair Todibo (Nice), Dayot Upamecano (Bayern Mníchov) stredopoliari: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Boubacar Kamara (Aston Villa), Adrien Rabiot (Juventus), Warren Zaïre-Emery (PSG) útočníci: Kingsley Coman (Bayern Mníchov), Ousmane Dembele (PSG), Olivier Giroud (AC Miláno), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Randal Kolo Muani (PSG), Kylian Mbappe (PSG), Marcus Thuram (Inter Miláno)