Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (8.11.): Posledná rozlúčka s Johnsonom, Tomáš Tatar i Mikko Koskinen

streda, 8. november 2023 11:56 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nová posila pre Slovan

HC Slovan Bratislava včera predstavil novú posilu. Do kádra tímu z hlavného mesta pribudol kanadský útočník Ethan Werek. Skúsený forward sa v roku 2022 zúčastnil olympijského turnaja v Pekingu, kde reprezentoval Čínu. Klub na margo príchodu uviedol, že hľadal čistokrvného centra.

Posledná rozlúčka s Adamom Johnsonom

Vo Veľkej Británii sa rozlúčili so zosnulým Adamom Johnsonom, ktorý skonal po zásahu korčuľou do krku. S niekdajším hráčom Pittsburghu Penguins sa lúčila plná hala. Manželka bývalého útočníka Nottinghamu Panthers v záverečnej reči uviedla, že dúfa, že Johnson v nebi nájde pokoj a zaobstará si farmu, po ktorej túžil po konci kariéry.

Upečie sa v NHL masívny trejd?

Edmonton Oilers včera umiestnil brankára Jacka Campbella na waiver listinu. Dá sa preto očakávať, že predstavitelia Olejárov začnú pracovať na jeho nahradení. Podľa posledných informácií zástupcovia celku z Alberty prejavujú interes najmä o Linusa Ullmarka z Bostonu Bruins.

Tatar je na odstrel

Tomáš Tatar nezažíva najlepšie obdobie v Colorade Avalanche. Skúsený 32-ročný rodák z Ilavy nastúpil proti New Jersey Devils na krídle štvrtej formácie a odohral iba sedem minút. Menší čas na ľadovej ploche mal len debutujúci Čech Ondřej Pavel.

Mikko Koskinen nemá klub

Fínsky hokejový brankár Mikko Koskinen nemá angažmán. Skúsený gólman z krajiny tisícich jazier pôsobil od začiatku sezóny v Lugane, no predstavitelia tímu s ním rozviazali kontrakt.